Linkuri accesibilitate

Modificarea Constituției se poate face doar în baza unui consens politic și social larg


Mihai Petrache: „Cetățenii au pierdut încrederea in partidele care sunt reprezentate în Parlament”.


Decretul privind dizolvarea Parlamentului şi organizarea alegerilor anticipate urmeaza a fi semnat de către preşedintele în exerciţiu, Mihai Ghimpu. El va fi emis cel mai probabil pe 26-27 septembrie ca ziua alegerilor să fie 28 noiembrie. Actualul legislativ, format în urma alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie 2009, urmează a fi dizolvat, în conformitate cu prevederile constituţionale, deoarece nu a reuşit să aleagă şeful statului. CC va anunta azi circumstanţele pentru dizolvarea Parlamentului. Invitatul Europei Libere din aceasta dimineata este juristul Mihai Petrache.

Europa Liberă: Conform legislatiei in vigoare, alegerile parlamentare pot avea loc nu mai devreme decat 2 luni de la dizolvarea Parlamentului. Putem presupune deja care va fi verdictul Curtii Constitutionale?

Mihai Petrache
Mihai Petrache
: Cred că da. Situaţia este certă, evident. Au fost intrunite toate conditiile care ar justifica dizolvarea Parlamentului. Ca atare, o asemenea situatie juridica sau constitutionala a aparut inca la 7 decembrie 2009. De aceea cred ca nu este cazul sa punem la indoiala care va fi avizul CC. El va fi favorabil dizolvarii Parlamentului.

Europa Liberă: Şi preşedintele interimar Mihai Ghimpu ar putea semna decretul respectiv cand? Astazi sau mai tarziu?

Mihai Petrache: Judecat dupa pozitia si atitudinea preşedintelui interimar, putem sa spunem ca ar putea şi nu ar putea sa semneze un asemenea decret.

Europa Liberă: Ar putea astazi, dar ar putea si peste cateva zile.


Mihai Petrache: Sigur, da. Constitutia nu stabileste un termen in care presedintele ar fi obligat, deci nu-l obliga ca atare, sa emita, intr-un anumit termen, decretul privind dizolvarea Parlamentului si stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate. De aceea, el poate s-o mai intindă, aşa cum face de obicei, sa mai incerce sa motiveze emiterea sau retinerea emiterii decretului.

Europa Liberă: Am putea presupune ca acest lucru se va intampla peste cateva zile, din moment ce membrii Biroului permanent al Parlamentului au aprobat ieri ordinea de zi pentru urmatoarele sedinte plenare ale legislativului, care vor dura, se pare, pana la sfarsitul saptamanii acesteia, sau chiar si pana la inceputul saptamanii viitoare, aşa cum spunea chiar domnul Ghimpu ieri.


Mihai Petrache: Vedeti care e problema, Parlamentul are de hotarat niste probleme foarte stringente. Bugetul nu e.

Europa Liberă: Bugetul probabil nici nu va fi aprobat de actualul legislativ.

Mihai Petrache
: Avand in vedere ca el nici nu se formeaza in parametrii care au fost stabiliti, si, in fond, Parlamentul si tara ar putea sa intre in noul an cu bugetul din acest an, asa o prevedere si Legea bugetului, dar mai sunt si probleme. Alianţa doreste sa mai opereze niste modificari in Codul Electoral, de exemplu doresc sa restranga termenul de 60 de zile, la 45.

Europa Liberă: Tocmai voiam sa va intreb, cand incepe campania electorala?


Mihai Petrache: Incepe de la data intrarii in vigoare a decretului privind dizolvarea Parlamentului. In acelasi decret se stabileste data alegerilor parlamentare. Si ea dureaza, respectiv din data cand este publicat in Monitorul Oficial.

Europa Liberă: Se pune punct crizei constitutionale odata ce se va anunta data alegerilor noului legislativ?

Mihai Petrache: Din pacate nu. Nu este o presupunere, dar este o convingere. Alianţa, si in general Parlamentul, impreuna cu comunistii, care au 43 de mandate si nu au dat dovada de intelegere, de intelepciune, si să incerce sa creeze cadrul legal pentru ca Parlamentul viitor sa nu nimereasca fix in aceeasi situatie in care a fost acest Parlament. Noi vorbim de conditiile legale, sau de legea privind procedura speciala de alegeri a preşedintelui republicii, care, in fond, nu asigura participarea deputatilor la sedinta publica speciala a Parlamentului. Ne-a demonstrat foarte bine si anul 2000, si anul 2009, ca Parlamentul avand 101 deputaţi nu poate aduna 61 ca sa aleaga seful statului. De aceea eu cred ca asa-numita criza constitutionala nu va putea fi evitată.

Europa Liberă: Bine, dar PCRM a insistat sa se modifice articolul 78 din Constituţie dupa alegerile parlamentare anticipate si in niciun caz pana la.

Mihai Petrache: Comunistii au umblat, cum sa va spun, cu oiştea cand intr-o parte, cand in alta in ultimele 10 luni de zile. Cand n-au vrut nimic, pe urma cand au inaintat un proiect de modificare a Constitutiei si, cum spun spun ei, de ajustare si de a finaliza un sistem parlamentar de guvernare. Alianţa a venit cu un proiect care presupunea un regim prezidenţial de guvernare, pe urma comunistii au pus niste conditii pe care tot ei nu le-au indeplinit, de aceea noi credem ca acum modificarea Constitutiei, tinand cont de relatiile intre partidele parlamentare – este imposibila. Doua treimi din voturi, practic este imposibil sa le aduni. De aceea noi am propus Alianţei, că nu va trebuie 2/3, ci cu 52 modificati aceasta lege, si impuneti deputatii si partidele sa participe la alegerea preşedintelui. Pentru ca nu se schimba nimic. Coraportul de forţe ar putea sa fie cam acelaşi.

Europa Liberă: Dar probabil ca in cele cateva sedinte putine la numar nu se va reveni asupra acestui aspect al problemei.

Mihai Petrache
: Nu se va reveni, atunci eu va garantez nu 100 dar 101 procente ca a doua zi dupa alegerile noului Parlament, in incercarea de a alege presedintele, Parlamentul se va ciocni fix cu aceeaşi problemă. Adica nu exista niciun fel de indoieli. Si din nou vom nimeri in aceasta instabilitate si confruntari politice in cadrul Parlamentului, respectiv si in societate. Vom pierde timp, bani si multe altele.

Europa Liberă: Domnul Ghimpu nu oboseşte sa spuna ca exista o noua varianta a Constitutiei care urmeaza sa fie supusa si ea discutiilor si ulterior poate si aprobarii.

Mihai Petrache: Domnul Ghimpu, din pacate, aşa si nu a inteles ca modificarea radicala sau esenţiala a Constitutiei nu se face in conditii de confruntare acerba intre partide si in cadrul societatii, dar se face doar in baza unui consens larg politic si social. Acest consens noi nu-l avem acum. Si este imposibil sa te dermini care sistem totusi il ducem pana la capat – parlamentar sau prezidential. In aceasta situatie s-a spus foarte clar: nu va apucati de Constitutie, pentru ca intr-un asemenea raport de forţe nu veti reuşi nimic. Noi avem aceasta experienta din anii 98-2000 si stim foarte bine cu ce s-a terminat. Acum acest lucru se cunoşte; din pacate se calca pe aceeasi grebla de fiecare data.

Europa Liberă: Dar cum explicati ca se repeta aceeasi situatie care s-a mai intamplat si acum un deceniu?

Mihai Petrache: Stiti cum. Este vorba de aceasta transformare, schimbarea la faţă, eu aş spune, a oamenilor care nimeresc in Parlament, pun mana pe un mandat si pe o funcţie in acest stat. Ei pierd legatura cu realitate si nu vor sa recunoască că pot sa greşească. Si nu vor sa asculte de nimeni niciodata, si iau decizii pornind doar de la un interes pur personal sau de grup. Si nu se tine cont. Pe urma, cand isi fac niste cucuie de acestea mari, dar din cauza asta sufera societatea, pai bine, pac, coada intre vine – si au plecat.

Europa Liberă: Domnule Petrache, totusi care sistem de guvernare ar fi mai bun pentru Republica Moldova?


Mihai Petrache
: Eu deja vorbesc de vreo 12 ani de zile ca pentru Moldova, tinand cont de multi-multi factori, ar fi normal un sistem echilibrat preponderent prezidential, cum il numesc eu, in care şeful statului sa fie o a doua autoritate reprezentativa aleasa de popor, care sa poata sa medieze relatiile dintre partidele politice dintre diferite ramuri ale puterii, dintre putere si cetateni, si sa aiba parghii necesare pentru a tempera abuzul pe care si-l permite Parlamentul, ca unica autoritate necontrolabila de nimeni absolut, ca preşedintele sa poata reprezenta si proteja drepturile cetatenilor in raport cu autoritatile statului.

Europa Liberă: Dupa esecul referendumului din 5 septembrie credeti ca alegerile parlamentare anticipate se vor desfasura intr-o atmosfera mai prielnică?


Mihai Petrache: Eu cred ca 5 septembrie, sunt convins, aceasta este aprecierea cetatenilor a activitatii intregului Parlament, inclusiv a PCRM, timp de 1 an si 3-4 luni. Cetatenii pur si simplu au pierdut increderea in partidele care sunt reprezentate in Parlament si nu cred in capacitatea lor de a se intelege, de a gasi un consens, si de calca peste rânză, peste aroganţă, ignoraţă, numai ca sa gaseasca o solutie ca sa asigure stabilitatea si conditii normale de lucru, de activitate economica in ţară.

Europa Liberă: Si acum cum insufli incredere cetateanului sa se implice in viaţa politica?


Mihai Petrache
: Eu cred ca trebuie sa se lucreze nemijlocit cu cetatenii, stiu deja din interiorul acestor patru partide reprezentate in Parlament, ca ei pur si simplu n-au lucrat la referendum, s-au culcat pe urechea stanga si au mizat ca cetatenii nu mai pot de dorul lor si vor vota numaidecat, si ii vor sprijini la referendum. Lucrurile nu sunt aşa, dar cetatenii acum la aceste alegeri anticipate, care eu cred ca vor avea loc la 28 noiembrie, ar trebui sa increţeasca fruntea, sa se gandeasca foarte bine pentru cine voteaza si cine sunt acesti oameni. Daca ei sunt capabili sa concilieze, sa asigure echilibrul si stabilitatea in societate sau nu. Daca sunt pur si simplu niste carieristi egoişti, incapabili de a gasi un consens si a asigura pacea, liniştea şi buna-intelegere in socitate atunci trebuie sa-i sanctioneze si sa nu-i sprijine la viitoarele alegeri parlamentare.

Europa Liberă: Cum motivam acum cetatenii ca trebuie sa iasa la vot?


Mihai Petrache: Trebuie sa-i motivam ca daca nu vor iesi pe 28 noiembrie, vor iesi peste alte 2 saptamani. Nu vor iesi? Iar vor fi peste 2 luni de zile. Si vom fi in alegeri interminabile. Si vom cheltui la fiecare 2 saptamani cate 45 de milioane de lei. Eu cred ca acum dimpotriva cetatenii ar trebui sa sanctioneze aceste partide, sa le puna in cont aceste 40 de milioane de lei care au fost cheltuite aiuera pentru referendum. Si acum, daca se intampla ca nu sunt valabile alegerile din 28 noiembrie, atunci iar acesti bani trebuie pusi din contul partidelor. Nu furati din buget dar din buzunarul lor, din sursele lor proprii.
Mihai Petrache


Europa Liberă: Modificarile in Codul Electoral ar putea sa-i motiveze pe oameni sa participe mai activ la alegeri?

Mihai Petrache: Nu au nimic aceste modificari cu motivatia participarii cetatenilor.

Europa Liberă: Totusi s-au creat nişte facilitati pentru studenti...


Mihai Petrache: Da, dar este partial si nu este asta motivatia principala pentru tineret, pentru ca ei nu vad nimic atractiv si interesant pentru ei. Ei sunt pur si simplu apatici, indiferenti, asta-i unu. Al doilea, ca sa participe cetatenii activ la viitoarele alegeri, trebuie sa vada pur si simplu echipe serioase cu programe serioase, care sa ajunga la oameni, ca ei sa inteleaga ca o data la 4 ani, din pacate, nu aşa cum acum la 3 luni si jumatate, ei au nu numai dreptul dar sunt si obligati moral si politic – sa participe la formarea puterii de stat. Nu participa – sufera tot ei, pana la urma sufera cetatenii de rand, acei alegatori care sunt talpa ţării, care formeaza puterea şi care trebuie sa aiba dreptul sa o controleze şi sa sanctioneze aceasta putere. Ei trebuie sa se simta ca ei sunt puternici, ca ei emana aceasta putere şi ei pot s-o dirijeze. Dar pentru asta trebuie sa fii atent si calculat la alegerile parlamentare.
XS
SM
MD
LG