Linkuri accesibilitate

26.09 - București: Filiera diplomelor universitare falsificate


Facultatea de medicină din Iaşi a eliberat câteva zeci de diplome false unor cetăţeni din Italia şi Spania.


26 septembrie 2000

Actualitatea. (Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent: Ingrid Şuşu).

Filiera diplomelor universitare falsificate.

În urma unei sesizări a ambasadei Italiei la Bucureşti, poliţia a descoperit o importantă filieră de falsificare a diplomelor universitare. Ministrul educaţiei Andrei Marga i-a suspendat astăzi din funcţie pe rectorul Facultăţii de medicină şi farmacie din Iaşi, precum şi pe rectorul Universitării ecologiste din Bucureşti .

La o conferinţă de presă, Marga a anunţat că sunt cercetate şi alte instituţii care ar fi eliberat diplome false.
În acest moment se ştie că Facultatea de medicină din Iaşi a eliberat câteva zeci de diplome false unor cetăţeni din Italia şi Spania.

În 1997, Universitatea ecologică a cerut Ministerului educaţiei dreptul de a fi intermediar pentru susţinerea licenţei pentru absolvenţi ai facultăţii de stomatologie Centro Interuniversitario Europeo la Universitatea de medicină din Iaşi. S-a dovedit că universitatea din Italia nu există, fiind o filială, fictivă, a Universităţii ecologice. În plus, facultatea de stomatologie din cadrul Universităţii ecologice nu are acreditare.
Diplomele şi dreptul de a profesa, obţinute de cei 60 de studenţi din Italia, au fost anulate. Cele mai multe diplome false au fost eliberare pentru specialităţile stomatologie, construcţii şi ingineria mediului.
XS
SM
MD
LG