Linkuri accesibilitate

25.09 - București: Liste de partid


Neculai Constantin Munteanu
Neculai Constantin Munteanu

N.C. Munteanu: „Politicienii sunt în derivă. Îşi caută cu disperare busolele, amicii şi inamicii politici, doar, doar vor fi băgaţi în seamă de cineva”.


25 septembrie 2000

Actualitatea. (Moderator: Radu Călin Cristea; Comentariu: Neculai Constantin Munteanu).

Liste de partid.

„... disputele, pentru locul pe listele electorale, se poartă în special în partidele care sunt ameninţate să piardă sau să câştige un însemnat procent din preferinţele electoratului, adică acolo unde diferenţa contează. Şi, cu siguranţă, nu diferenţa de ideologie.

(...) Victor Ciorbea şi Radu Vasile, foşti premieri ai coaliţiei guvernamentale şi persoane importante la ţărănişti, l-au părăsit pe Ion Diaconescu, înfiinţând partide de buzunar... Alegerile locale au fost pentru foştii ţărănişti de frunte, un duş rece. (...) Ambiţioşi, ambii îşi reconstruiesc acum viitorul: Victor Corbea s-a întors alături de ţărănişti, unde a primit un colţ de masă şi promisiunea că nu va fi lăsat la greu. (...) Radu Vasile, mai modern şi fără prejudecăţi, şi-a schimbat chiar opţiunile politice, după ce, cum se pare, a obţinut un loc eligibil pe listele partidului democrat şi bate din pinteni să ajungă în noul Parlament. Alţi 11 ţărănişti sunt foc şi pară pentru că nu se mai regăsesc pe listele de partid.

(...) Mircea Ciumara, stâlp al partidului şi personalitate flexibilă, ameninţă încă de acum două săptămâni că-şi va da demisia dacă nu i se găseşte un loc eligibil pe liste. George Pruteanu a plecat de mult de la ţărănişti. I-a sedus pentru un loc în Parlament şi i-a abandonat pentru a urca alături de Adrian Năstase şi Ion Iliescu pe cai cei mari ai naţionalismului şi populismului”. Tot pe lista PDSR şi-a făcut loc Adrian Severin, preşedinte al adunării parlamentare OSCE.

„Politicienii sunt în derivă. Îşi caută cu disperare busolele, amicii şi inamicii politici, doar, doar vor fi băgaţi în seamă de cineva”...
XS
SM
MD
LG