Linkuri accesibilitate

Noi demonstrații sindicale la București


Președintele Băsescu așteaptă un raport la ședința CSAT despre demonstrația neautorizată a polițiștilor.

Mitingurile de protest organizate zilnic de marile centrale sindicale din Romania au continuat si astazi pe fondul scandalului care a dus la demisia ministrului de interne, Vasile Blaga. Jandarmeria a sesizat tot astazi parchetul in cazul celor trei politisti care au venit inarmati la protestul ilegal de acum patru zile din fata Presedintiei Romane. Alti zece organizatori ai acestei manifestatii au fost amendati cu 10 mii de lei, adica 2500 de euro. Potrivit unor surse citate de presa centrala de la Bucuresti cel putin cinci politisti au fost fotografiati sau filmati avind arme la ei si alti trei au fost identificati aruncindu-si sepcile.

Vineri circa 7000 de politisti s-au strins in fata Palatului Cotroceni, locul sediului presedintiei si au strigat lozinci ireverentioase la adresa presedintelui roman, Traian Basescu. In mod inexplicabil nici sefii Politiei Romane, nici liderii Ministerului de Interne nu au incercat sa opreasca acest miting ilegal, desi imagina politistilor strigind impotriva sefului statului sugereaza ca institutiile statului pot fi puse oricind in pericol, chiar de cei care ar trebui sa le apere.

Deocamdata si-a mai dat demisia doar un secretar de stat de la minister, care se ocupa insa de administratia locala nu de ordinea publica. In zilele urmatoare se asteapta sa cada si alte capete de la virful politiei plus responsabilii cu ordinea publica din Ministerul de Interne. Presedintele Traian Basescu asteapta pina joi la sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii un raport complet privind intimplarile care au dus la manifestatia ilegala a celor 7000 de politisti, dar se pare ca acest raport va fi facut chiar de Departamentul de Ordine si Siguranta Publica din Ministerul de Interne, structura ce a gestionat masurile de securitate in timpul desfasurarii mitingului. Pina în momentul de fata au fost strinse toate imaginile si fotografiile facute in timpul mitingului de catre fortele de ordine.

Liderul sindical al politistilor se plinge ca deja unii dintre colegii sai din tara au inceput sa fie sanctionati si sustine ca intre protestul fortelor de ordine si cel al crescatorilor de animale n-ar trebui sa fie diferente. De partea poltistilor romani care au manifestat fara aprobare si chiar inarmati se situeaza cele doua mari televiziuni de stiri fondate de doua persoane controversate: Realitatea tv, patronata de Sorin Ovidiu Vintu, care detine la Chisinau Publica tv si Antena 3, fondata de vicepresedintele senatului Dan Voiculescu, un fost colaborator al securitatii aflat in opozitie. Cele doua televiziuni au pus in scena in ultima vreme rechizitorii neargumentate impotriva lui Traian Basescu, sustinind in mod direct protestele sindicale, alaturi de politicienii din opozitie.
XS
SM
MD
LG