Linkuri accesibilitate

Criză de cadre la PCRM (Jurnal de Chișinău)


Un președinte din sânul diasporei (Constantin Tănase)

Europa intr-adevar e plina de invatatori si invatatoare din Moldova, scrie Sorina Stefarta in Timpul. Cei ramasi acasa sunt niste ciudati. Unii, prin nebunia lor de a-si iubi meseria, la 72 de ani fac zilnic 20 de kilometri ca sa le predea elevilor.

Constantin Tanase scrie ca solutia pentru a nu intra intr-o noua spirala a crizei este ca seful statului sa fie cautat in sanul diasporei moldovene din Italia, Spania, Grecia, Franta si altele. Daca dorim cu adevarat sa ajungem in Europa, de ce sa nu aducem un presedinte care traieste in Europa si care stie ce e Europa reala, nu cea vazuta din avion.

Nicolae Negru scrie in Jurnal de Chisinau ca, spre deosebire de alte dati, lista PCRM nu include persoane noi, si acest lucru vorbeste despre o criza de cadre in partid. In schimb surprize sunt pe listele Partidului Democrat, lipseste Oazu Nantoi, care ii dadea partidului un plus de credibilitate, avand reputatia unui politician cu principii, care se poate ridica deasupra intereselor de partid.

Iar Petru Bogatu, in acelasi ziar scrie ca victoria lui Voronin la alegeri ar fi o varianta excelenta pentru Moscova. Dar si un eventual succes al lui Marian Lupu nu-i de neglijat. O alianta de centru-stanga dupa alegeri nu ar fi o solutie ideala pentru Kremlin, dar ii va da anumite parghii de influenta asupra puterii de la Chisinau. Cel putin nu vom adera la NATO, nu ne vom uni cu Romania si nu vom inlocui limba de stat moldoveneasca cu limba romana.
XS
SM
MD
LG