Linkuri accesibilitate

Emigra-m-aș dar n-am cui... (Timpul)


Alegătorul cu pîinea și cuțitul în mână (Ziarul de Gardă).


Draga alegatorule, care ai painea si cutitul in mana, se adresează Petru Grozavu in Ziarul de Gardă, trebuie sa decizi de data asta definitiv si irevocabil daca-si mai au rost alegerile in Moldova. De aproape 2 decenii suntem tot acolo, intre est si vest, de fapt, nicăieri. De aproape 20 suntem independenti si tot de atâţia alegem. Numai in ultimul an, a patra oară.

Alina Radu îşi aminteşte astazi despre 7 aprilie anul trecut. La 18 ani tinerii de azi au in spate un razboi pierdut in 1992 si o revolutie furata in 2009. E prea mult pentru niste adolescenti, e prea mult pentru o generatie. Daca ar avea cineva nevoie de ei, le-ar deschide acum usa adevarului din 7 aprilie. Astfel am sti sigur ca acesti tineri ar mai iesi inca o data să voteze o schimbare definitivă.

Emigra-m-as dar n-am cui – îşi întitulează comentariul din Timpul, Sorina Ştefârţă. Acum un 1 an sau doi, insistam, scrie ea, că avem, ca de aer, nevoie de televiziune, ca ProTV nu poate tine piept intregii masinării TV comuniste. In 2010 avem televiziune, si nu numai una. Iar unii politicieni au guvernat ţara un an de zile de la televizor, iar alţii au trăit în televizor.

Constantin Tănase se minuneaza, tot in Timpul, de cat talent a dat dovada Filat, cum de a reusit in doar un an de zile sa-i pornească pe toti impotriva lui. Nu-i absolveşte de păcate nici pe ceilalti membri ai Alianţei, dar de la cel care vrea multe – i se cer multe.

Iar Moldova Suverana titreaza pe prima pagină: Filat a incalcat legislaţia şi a înghimpat puterea.
XS
SM
MD
LG