Linkuri accesibilitate

„Cărţile-s cam scumpe pentru un licean”


Alexandru Macrinici

Interviu cu elevul Alexandru Macrinici de la Liceul Spiru Haret.


Alexandru Macrinici: „Am citit cateva carti cand eram mai mic. După asta am continuat. Liceul nu a avut nicio treaba, parinţii tot nu cred ca au avut vreo treabă, poate soră-mea m-a influenţat, pentru că citea şi ea şi mi-a recomandat nişte cărţi care m-au interesat. N-au fost nişte cărţi la care m-aş uita şi le-aş arunca după 2 pagini. Au fost nişte cărţi care m-au prins, de aici interestul.

Citesc ruşii contemporani, adica mai sus de Dostoievski, inclusiv Dostoievski, după asta Sorokin, Ageev, care e un pseudonim, Nabokov şi alţii. Am citit o carte de Heirich Böll, care mi-a plăcut foarte tare. La unele carţi mai stau, mai ezit, imi mai gasesc altceva de facut, iar pe asta chiar am vrut s-o citesc. Am terminat-o intr-o zi-două.”

Europa Liberă: Cât de des cumperi cărţi?


Alexandru Macrinici: Nu chiar des. Carţile-s cam scumpe pentru un licean sau un student care nu are de lucru. Azi cu 100 de lei poti să iei unele tipuri de carti. De exemplu la Humanitas chiar dacă poti sa gasesti o calitate a foii mai rea decat la alte edituri – e mai scumpă, deoarece e Humanitas, drepturi de autor, brand. Poti sa gasesti o carte foarte buna la calitate cu 70 de lei, iar la Humanitas să fie o calitate mult mai rea, dar sa fie cu 30 de lei mai scump.

Vezi comentarii (2)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG