Linkuri accesibilitate

Vântu - detergent pentru reziduurile nedorite (Evenimentul zilei)


Băsescu susține că îl sprijină pe Blaga la alegerile din PDL (România liberă).


Reuniunea anuala a Comisiei Trilaterale a avut loc la Bucuresti, la sfarsitul saptamanii trecute, iar presa prezinta pe larg aceasta structura, considerata - citam un titlu din Evenimentul zilei - „una dintre cele mai influente organizatii mondiale”. Din ea din fac parte si doi romani: guvernatorul BNR Mugur Isarescu si reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, Mihai Tanasescu. Cele peste o suta de personalitati adunate la Banca Nationala, sub patronajul guvernatorului Mugur Isarescu, au ajuns la concluzia ca Romania nu a avut propriu-zis o criza financiara, nu s-a prabusit nicio banca, statul nu a fost nevoit sa dea capital bancilor private, asa cum s-a intamplat in tarile occidentale, iar BNR nu a ajutat decat sporadic sistemul bancar cu lichiditati. Amploarea crizei s-ar explica prin faptul ca politicienii romani n-au inteles sa limiteze cheltuielile in perioada de crestere economica si sa economiseasca banii – relateaza Evenimentul zilei.

O stire difuzata de Hotnews informeaza ca presedintele Traian Basescu a oferit sambata oaspetilor un dineu la Palatul Cotroceni. In discursul tinut, a insistat asupra sprijinului pe care Romania il acorda parcursului european al Republicii Moldova, tară pe care a definit-o ca fiind o singura natiune cu Romaniaa, cu o istorie comuna pana in 1940, cu aceeasi limba si extragandu-si seva din aceeasi cultura.

Dosarul penal in care este trimis in judecata omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu intersecteaza tot mai acut viata politica din Romania. Ioana Lupea scrie in Evenimentul zilei ca Vantu ar putea sa joace un ultim rol in politica social-democrata: acela de… detergent pentru reziduurile nedorite. Pe scurt, ancheta e pe cale sa dezvaluie sforile cu care patronul trustului de televiziune Realitatea a manevrat PSD in perioada cat partidul a fost condus de Mircea Geoana. Beneficiile ar putea fi incasate acum de tanarul lider al partidului de opozitie, Victor Ponta care se poate astfel debarasa de adversari.

Celalalt subiect fierbinte – interviul de la ProTV al presedintelui Basescu – intereseaza mai ales tabara puterii. Seful statului si-a dezvaluit sustinerea pentru Vasile Blaga la alegerile interne din partidul de guvernamant, calmand astfel in buna masura lupta pentru putere, se arata in Romania libera.
XS
SM
MD
LG