Linkuri accesibilitate

In orașele mari în toată lumea, începînd de la mic la bătrîn, lumea citește


Mariana Purcel
Mariana Purcel

Mariana Purcel: „In hotel probabil doar moldovenii erau cei care nu aveau nicio carte.”


Paul Hodorogea a vorbit cu Mariana Purcel, studentă la Facultatea de inginerie în petrol si gaze naturale, preocupată acum însă de aspecte mai idilice ale vieţii
.

Mariana Purcel: Am venit sa iau o carte erotica, cu un subiect ceva mai aparte, pentru că e un băiat. Si am ales o carte – Nancy Friday – Fantasmele Erotice ale Femeilor. Mi-a placut coperta, mi-a placut ce zice lumea despre ea, si, din ce-am citit, este vorba despre mai multe femei din diferite clase, care povestesc despre fantasmele lor erotice. Am mai vrut sa iau o carte si pentru mine „Dragostea durează 3 ani” dar n-am gasit-o.

In primul rand imi plac cartile pentru ca ma regasesc in multe din ele, in al doilea rand, pentru ca ele mi-au facut viaţa, in mare parte – adica sa fiu mandra de mine. El le ador si sunt indragostita si probabil voi fi pe mult timp.

Imi plac cartile pentru autoeducare, imi plac cartile despre barbati si femei, imi plac si romanele care poate n-au avut o mare publicitate, spre exemplu „Sex şi Perestroika” de Constantin Cheianu.

In oraşele mari prin care am mai fost, toată lumea, incepand de la mic la batran – lumea citeşte. Dar la noi – nu-i vezi citind nici pe cei mici, nici pe cei tineri si nici ce cei bătrâni, din păcate. Adica trebuie sa ai de la cine invăţa, ca sa mergi mai departe si sa iei un exemplu.

Europa Liberă: Mai ales ca in alte ţări, in alte oraşe se citeşte masiv in tramvai, in metrou.. la noi nu se intamplă.


Mariana Purcel: Exact, in aceleaşi parcuri. Recent am fost si la odihnă. In hotel probabil doar moldovenii erau cei care nu aveau nicio carte. Lumea merge la plaja, mananca ingheţată – el citeşte. Pentru că face bine.
XS
SM
MD
LG