Linkuri accesibilitate

6.11 - București: Vremea promisiunilor!


N. C. Munteanu
N. C. Munteanu

Este surprinzător să-i auzi pe colegi săi de partid promiţând reforma justiţiei şi şocant să-l auzi pe Ion Iliescu declarând că are un suflet profund religios.


6 noiembrie 2000

Actualitatea. (Comentariu: Neculai Constantin Munteanu).

Vremea promisiunilor!

„Nu există candidat înscris în cursa electorală care să le spună alegătorilor că nu poate rezolva problemele cu care se confruntă economia României “. (…)

„Printre cei care susţin că au soluţia crizei, se numără principalii autori ai acestei crize.” După ce patru ani, ca prim ministru, a blocat economia si privatizarea, Nicolae Văcăroiu susţine că are soluţia ieşirii din criza.
„De asemenea, este surprinzător să-i auzi pe colegi săi de partid promiţând reforma justiţiei şi şocant să-l auzi pe Ion Iliescu declarând că are un suflet profund religios şi că a vrut să-i propună Regelui Mihai să intre în PDSR “. (...)

„Dar cel mai şocant este să auzi de colegii de partid de-ai lui Miron Mitrea şi Adrian Năstase, că sunt gata să facă sacrificiil suprem şi anume să renunţe la Merţane şi Opel-uri în favoarea maşinilor autohtone.” Purtătorul de cuvât PSDR promite că va schimba strategia aderării la NATO. Temele privatizării şi a restituirii proprietăţilor naţionalizate sunt însuşite ca „literă de Evanghelie de partidul lui Ion Iliescu”.

În rest, toate partidele promit relansarea economiei, salarii şi pensii duble. „Cum de nu au ieşit până acum la suprafaţă atâtea idei generoase ? …Te şi miri cum creşte nivelul de trei din patru în patru ani ... Cum de au ţinut secret candidaţii atîtea soluţii în loc să le fi aplicat cânt au fost la putere ?“
XS
SM
MD
LG