Linkuri accesibilitate

AIE - nava care duce Moldova în Europa (Jurnal de Chișinău)


Limitele bunului simț și Voronin (Timpul).


Ziarul Panorama publica pe prima pagina părerile unor economişti care spun că împrumuturile externe nu sunt o ameninţare la adresa securităţii economice a Moldovei - în cazul în care creditele sunt folosite la stimularea economiei naţionale, infrastructurii moderne, deschidere noilor locuri de muncă.

Valeriu Saharneanu scrie in cotidianul Timpul ca Voronin a trecut mult peste limitele bunului simţ. Statalismul lui, combinat cu nesăbuinţa si lacomia de imbogatire a crapat rusinos in aprilie 2009 si a fost amendat de populatie in alegerile din 29 iulie.

Gheorghe Budeanu scrie ca ziua de 28 noiembrie este mai insemnata si poate chiar mai periculoasa decat evenimentele din aprilie 2009. Daca PCRM revine masiv in viaţa politica sau chiar la guvernare, ei vor tăia in ideea natională ca in carne vie, continuă Gheorghe Budeanu. Daca nu mergem la vot, spune el, la iarnă ne aşteaptă un altfel de ger – siberian.

Constantin Tănase, tot in Timpul scrie ca atunci cand se gandeşte la lupta de 2 decenii a moldovenilor pentr a iesi la un liman european ii aminteşte de propoziţia rostita de cancelarul german Bismarck dupa infrangerea francezilor de la Sedan: Francezii au luptat ca nişte lei... conduşi de nişte măgari.

Într-un editorial politic din Saptamana, Viorel Mihai îşi aminteşte cum Dl. Voronin in 2001 a aruncat o sageata veninoasa asupra dlui Lucinschi: ceea ce se poate face intr-o luna, solutionarea problemei Transnistrei, ei, Lucinschi si oamenii sai, n-au facut-o in 4 ani. Ca dupa acest mesaj optimist sa treaca opt ani de conducere comunista si sa nu se faca nimic.

Tot in Saptamana gasiti si un articol cu 10 pasi pe care i-ar intreprinde comuniştii, daca vor reveni la putere. 10 paşi inapoi, precizează ziarul.

Ratificarea tratatului de frontieră semnat luni va depinde de rezultatele scrutinului din 28 noiembrie, scrie Nicolae Negru in Jurnal de Chisinau. Putem spune ca tratatul este dedicat Alianţei actuale şi că anume AIE este nava care ne poate duce in Europa şi ar fi o prostie sa o scufundăm pentru ca mai mişună şoareci pe puntea ei, incheie Nicolae Negru.
XS
SM
MD
LG