Linkuri accesibilitate

Problema tineretului este că a uitat a citi


Nicolae Cerescu
Nicolae Cerescu

La Librăria din cartier, cu Nicolae Cerescu, student la secția de marketing a Academiei de Studii Economice.


Nicolai Cerescu: „Cum spunea vocalistul fostei trupe Vama Veche, tineretule, citeşte, pentru ca eu cand eram tanar citeam, si uite cum am ajuns, deschis la minte, cultivat, deştept. Problema tineretului de astăzi este anume ca ei au uitat a citi. Din acest motiv si suntem unde suntem din anumite considerente.

Citesc zilnic pentru ca nu vreau sa uit literele. La urma urmei, citeşti, mai vezi cum sunt altii, mai vezi un model. Nu poti pur si simplu sa-ti imaginezi totul in jur si sa-ti imaginezi propriile idei a tot ce te inconjoară. Trebuie sa citesti cum vede unul sau altul, şi asta te ajută sa-ti creezi propriile idei.

Citeşti pentru a deveni mai cult, a te dezvolta, a afla ceva nou, a vedea noi modele.”

Europa Liberă: Cum vezi curentul ăsta post-modernist cu limbaj licenţios?

Nicolae Cerescu: „Nu am nimic contra, atat timp cat in spatele cuvintelor necenzurate este un conţinut care poate aduce un plus, ceva pozitiv, cititorului. Nu mi-as fi permis niciodata sa-mi pun anumite bariere, de exemplu: nu citesc scrieri cu cuvinte necenzurate pentru ca sunt eu de felul meu mai cult; era s-o pierd, de exemplu, pe Nicoleta Esinencu şi nu era sa-i citesc piesele, asta nu era sa mi-o iert niciodată.”
XS
SM
MD
LG