Linkuri accesibilitate

„O campanie constructivă” - rodul imaginației lui Voronin


Vladimir Voronin
Vladimir Voronin

Liderul PCRM acuză partidele din AIE de „tehnologii de convingere agresive”.

Partidele care se vor confrunta la alegerile de duminică îşi încheie pe rând manifestările de campanie. Astăzi la Chişinău, liderul comuniştilor Vladimir Voronin a ţinut o ultimă conferinţă de presă electorală.

Vladimir Voronin şi-a început discursul acuzând concurenţii electorali că au dus o campanie agresivă, spre deosebire de Partidul Comuniştilor care a avut „o campanie echilibrată şi constructivă”.

Vladimir Voronin: „În această campanie electorală au fost folosite cele mai diferite tehnologii de convingere. Unii au cheltuit milioane de dolari şi au umplut ţara cu portretele lor, au trimis tuturor aşa numitele scrisori de fericire, concerte, sondaje. Au cutreierat satele şi au speriat lumea cu război. Au minţit despre regimul fără vize cu Europa”

Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, Vladimir Voronin a reluat acuzaţiile la adresa României cum că aceasta s-ar fi implicat în treburile interne ale ţării, adăugând că PCRM este singurul partid care nu susţine împărţirea paşapoartelor române pentru cetăţenii moldoveni.

Liderul comuniştilor a vorbit şi despre programul PCRM în domeniul politicii externe, spunând că nu intenţionează să forţeze uşa Uniunii Europene şi că îşi doreşte un parteneriat strategic cu Rusia, şi aderarea Moldovei la uniunea vamală Rusia-Kazahstan-Belarus.

Vladimir Voronin a spus că PCRM agrează ideea unei coaliţii cu Partidul Democrat, dacă liderul PD Marian Lupu ar renunţa la ideea de a fi preşedinte.

Vladimir Voronin: „Noi în mod foarte serios suntem gata să discutăm cu formaţiunile politice. Eu nu exclud că dacă nu vom avea majoritatea pentru a alege preşedintele suntem de acord să discutăm o candidatură din afara parlamentului. Persoana va trebui să fie foarte solidă, foarte respectată, cu autoritate naţională şi din afara parlamentului”.

Vladimir Voronin a spus că actuala guvernare ar pregăti falsificarea alegerilor din 28 noiembrie şi că pentru a da peste cap planurile guvernanţilor, PCRM va efectua o numărătoare paralelă a voturilor, difuzând din oră în oră rezultatele.

Dar cum apreciază experţii campania dusă de Partidul comuniştilor pentru alegerile din 28 noiembrie?

Editorialistul Nicolae Negru spune că nu vede nicio deosebire între campaniile electorale de anul trecut ale PCRM-ului, pentru alegerile din 5 aprilie şi 29 iulie, şi campania pentru scrutinul de duminică.

Nicolae Negru: „Iarăşi s-a pus accentul pe ceea ce desparte o parte de alegători de altă parte. Ne amintim cu acest prilej despre acea invenţie privitor la aruncarea în aer a unui dig pe Prut pentru a salva Galaţiul. Dar chiar şi cazul lui Reşetnicov. Fără să aştepte ca să se pronunţe organele de drept, fără să aştepte ancheta, dintr-o dată s-a spus că e de vină Alianţa de Integrare Europeană, că e o alianţă criminală. Iată doar două exemple ca să demonstrăm că dl Voronin prezintă rodul imaginaţiei lui drept realitate”.

Lansând mesaje agresive, conchide editorialistul Nicolae Negru, membrii PCRM nu ar realiza că, de fapt, fac un mare deserviciu alegătorilor, întrucât nu consolidează, ci împart societatea în tabere adverse.
XS
SM
MD
LG