Linkuri accesibilitate

Situaţia politică în Moldova va rămîne incertă


The Economist își motivează previziunea invocînd polarizarea puternică a forțelor politice.

Departamentul de analiză al publicaţiei „The Economist”, The Economist Intelligence Unit – EIU e de părere că nici unul din partidele încrise în cursa electorală pentru 28 noiembrie nu va obţine numărul necesar de mandate pentru a guverna singur Republica Moldova. EIU prezice de asemenea că e puţin probabil ca problema transnitreană să fie rezolvată în perioada 2011-2012

EIU mai spune că situaţia politică în Republica Moldova va rămîne incertă pe termen mediu, posibil pînă la mijlocul anului 2011. Principalul motiv este polarizarea puternică a forţelor politice interne după alegerile şi violenţele din aprilie 2009.

EIU notează însă că există şanse de ieşire din impasul legat de alegerea preşedintelui după alegerile din noiembrie anul acesta, între altele şi din cauză că Partidul Comuniştilor a anunţat că ar fi de acord cu reducerea voturilor necesare alegerii unui şef de stat în scrutinurile prezidenţiale succesive din parlament, de la 61 la 57 şi apoi la 52.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

XS
SM
MD
LG