Linkuri accesibilitate

Lupu și Scufița Roșie (Jurnal de Chișinău)


Societatea noastră are nevoie de oxigen (Timpul).


De ce Lupu vrea sa pape Alianţa? Nicolae Negru încearcă să găsească răspuns la intrebarea asta în Jurnal de Chisinau. Scrie că Lupu a născut Alianţa, redind speranţa pentru democraţie, şi tot el este pornit sa o ucidă. Alianţa poate guverna si fara comunişti, dar nu poate alege seful statului fără ei. Marian Lupu ar putea mima negocierile cu partenerii Alianţei pentru Integrare Europeana ca sa zica apoi ca Filat nu i-a asigurat PD-ului suficientă prezenţă. Pentru ca mai apoi sa se imbrătiseze cu Voronin.

Constantin Tănase, în Timpul, felicită Publika TV pentru ca a pus in dezbatere o chestiune delicata pentru acest spatiu politic si geografic: unirea cu Romania, pro şi contra. Societatea noastră are nevoie de oxigen, scrie Tănase. Tot el remarcă dispariţia mafiei din Republica Moldova. De o saptamana nimeni nu mai pomeneşte despre ea. Nici la televiziune, nici la conferinţe de presă. Înseamna ca a disparut, slavă Domnului.

Tanase se declară nemulţumit de netransparenţa negocierilor din Alianţă. Ei daca ne vor considera proşti cu totul si ne vor vinde votul, le organizam noi un 7 aprilie de le iese fumul.

Vlad Loghin atinge in Moldova Suverană, tema interviului nostru matinal. Scrie că Moldova se dezintegrează, suntem in plin genocid, pentru că moldovenii fug cu miile din ţară. Cetateanul este impins in strainatatea nu sa-i hraneasca doar familia dar si pe guvernantii care l-au scos din casă, incheie autorul.
XS
SM
MD
LG