Linkuri accesibilitate

Convorbiri post-electorale trilaterale la Chișinău


Mihai Ghimpu: „sunt şanse ca Moldova să continue pe drumul democratic şi european”.


După discuţiile trilaterale purtate astăzi cu liderii liberal-democraţi şi liberali pe tema reînfiinţării alianţei de centru-dreapta, liderul Partidului Democrat, Marian Lupu a dezminţit din nou că ar fi ajuns deja la o înţelegere cu Partidul Comuniştilor pentru înfiinţarea unei coaliţii de guvernare de centru-stânga.

„Noi nu comentăm speculaţiile. Nici într-o direcţie, nici în alta nu am semnat nimic”, a declarat Lupu. Lupu a spus despre aceste discuţii că „ar fi un posibil punct de pornire pentru formarea unei alianţe”.

Liderul liberal democrat, Vlad Filat a descris convorbirile trilaterale drept „constructive”. Filat a spus că obiectivul pe care îl urmăreşte este „o coaliţie de guvernare de 4 ani între PLDM-PD-PL” şi că nu comentează speculaţiile despre o coaliţie PD-PCRM. „Avem încredere în partenerii de discuţie”, a spus Filat.

Liderul liberal, Mihai Ghimpu a declarat după convorbirile trilaterale de astăzi că „sunt şanse ca Moldova să continue pe drumul democratic şi european”. Liberalii spun că discuţiile de astăzi au pornit de la premiza că Partidul Democrat îşi doreşte pentru început funcţia de preşedinte al Parlamentului.

Convorbirile PLDM-PL-PD urmează să fie reluate în după amiaza zilei de vineri.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG