Linkuri accesibilitate

Convorbiri post-electorale trilaterale la Chișinău


Mihai Ghimpu: „sunt şanse ca Moldova să continue pe drumul democratic şi european”.


După discuţiile trilaterale purtate astăzi cu liderii liberal-democraţi şi liberali pe tema reînfiinţării alianţei de centru-dreapta, liderul Partidului Democrat, Marian Lupu a dezminţit din nou că ar fi ajuns deja la o înţelegere cu Partidul Comuniştilor pentru înfiinţarea unei coaliţii de guvernare de centru-stânga.

„Noi nu comentăm speculaţiile. Nici într-o direcţie, nici în alta nu am semnat nimic”, a declarat Lupu. Lupu a spus despre aceste discuţii că „ar fi un posibil punct de pornire pentru formarea unei alianţe”.

Liderul liberal democrat, Vlad Filat a descris convorbirile trilaterale drept „constructive”. Filat a spus că obiectivul pe care îl urmăreşte este „o coaliţie de guvernare de 4 ani între PLDM-PD-PL” şi că nu comentează speculaţiile despre o coaliţie PD-PCRM. „Avem încredere în partenerii de discuţie”, a spus Filat.

Liderul liberal, Mihai Ghimpu a declarat după convorbirile trilaterale de astăzi că „sunt şanse ca Moldova să continue pe drumul democratic şi european”. Liberalii spun că discuţiile de astăzi au pornit de la premiza că Partidul Democrat îşi doreşte pentru început funcţia de preşedinte al Parlamentului.

Convorbirile PLDM-PL-PD urmează să fie reluate în după amiaza zilei de vineri.

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG