Linkuri accesibilitate

Negocierile pentru guvern în percepția omului de rînd


Vlad Plahotniuc (PD) și Anatol Salaru (PL)

„Probabil că tot poporul care a votat pentru dl. Lupu, a votat pentru Alianţă. Înseamnă că dumnealui trebuie să urmeze voinţa poporului”.

„Mai mult nu votez, să mor că nu votez. Am votat şi văd la ce am ieşit. Marian Lupu face alianţă cu comuniştii, dar eu nu-i vreau pe comuniştii”

„Eu cred că Partidul Comuniştilor este în faţa tuturor. Celelalte partide îşi vor înainta pretenţiile când fiecare va obţine 40 la sută din voturi”

„Eu aş spune altfel: să se unească ei acolo şi să găsească limbă comună ca să scoată ţara din sărăcie, dar să nu umble cu paiele în cap”

„Unul cu altul se mănâncă”

„Se vede că aşa le este capul dacă nu se înţeleg.

EL: Dvs cum credeţi, cine trebuie să cedeze?

„E clar că e timpul să cedeze comuniştii. Am fost opt ani de zile sub talpa lor şi nu s-a văzut nimic. Ar trebuie să vedem şi democraţii cine-s”

„Dar cine-s democraţii? Nu sunt tot comunişti? Lupu cine-i? Tot e comunist”

„Comuniştii ar trebui să-şi ia tălpăşiţa. Le ajunge. Şi legea spune că pot să guverneze numai de două ori”

„Probabil că tot poporul care a votat pentru dl Lupu, a votat pentru Alianţă. Înseamnă că dumnealui trebuie să urmeze voinţa poporului. Trebuie să-i mulţumim lui Sergiu Mocanu că l-a murdărit în timpul alegerilor şi a pierdut vreo patru, cinci voturi. Dacă aveau împreună cu comuniştii 61 de voturi eram trădaţi 100%”

„Nu-mi place că a ales PCRM. Noi nu am votat PCRM dar l-am votat pe el, ne-a trădat într-un fel”

EL: Dar încă nu s-a bătut palma asupra unei coaliţii!

„Oricum. El se gândeşte la asta. Azi am auzit la radio că are propuneri foarte bune din toate părţile”

„Să nu ajungă ca Roşca. Să fie bravo şi să facă ce trebuie să facă”

„Dacă ar avea un pic de credinţă, s-ar gândi la oameni, ar rezolva problema”

„Noi i-am votat pentru că au cerut de la noi să-i votăm. I-am votat pe Filat, pe Ghimpu, ca să fie mai bine. Să mai cedeze comuniştii, că lor le-ajunge cât au fost la putere. Vrem şi nouă să ne fie mai uşor, să nu ne ţină numai în capcană. Opt ani nu le-au fost îndeajuns? Las şi alţii să ne conducă, poate ne vor conduce mai bine”

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG