Linkuri accesibilitate

Să învăţăm din neobişnuit


„Şi dacă e adevărat” de Marc Levy cu o cititoare pasionată: Roxana Teodorcic.


Diana Răileanu a întâlnit-o pe Roxana Teodorcic cu care a discutat despre ultima sa lectura.

Roxana Teodorcic: „O carte recentă care m-a impresionat prin stil, descriere, personaje, eleganţă, a fost „Şi dacă e adevărat” de Marc Levy.
Roxana Teodorcic


Istoria e foarte simplă. În una din zile, Arthur se întoarce acasă, vessel. Deschide uşa dulapului. Vede o tipă care stă cocoţată pe unul dintre rafturi. Se uită mirat la ea şi nu îneţelege, crede că este o farsă dar, de fapt, este Lauren, care este o fabtomă. O fantomă pentru că în urmă cu câteva zile a nimerit într-un accident şi ea este în comă. Arthur este singura persoană care o vede pe Lauren. Dacă iniţial el crede că totul este un miraj sau este din cauza oboselii, pe parcurs el îşi dă seama că, de fapt, pentru el Lauren este o dragoste şi este o minune. La început i-a fost foarte greu lui Arthur să înţeleagă că el este dus cu pluta iar el încerca să se convingă că, de fapt, este adevărat, că Lauren există”.

Europa Liberă: Am să te rog să nu contiui, în speranţa că ascultătorii au să meargă în librării după carte.

Roxana Teodorcic
: „Cred că trebuie să încercăm să învăţăm din neobişnuit şi să nu dăm cu piciorul la ceea ce se întâmplă în fiecare zi dar să încercăm să preţuim. Dacă într-o zi se întâmplă să cunoaştem adevărata dragoste, atunci să facem tot posibilul ca să o păstrăm”.

Europa Liberă: Acesta a fost gândul care ţi-a venit în minte atunci când ai închis ultima filă a cărţii?


Roxana Teodorcic
: „Da, m-am gândit că trebuie să fii atât de nebun şi atât de îndăgostit în cât să nu îţi pese ce zic colegii, prietenii, familia şi să faci ceea ce-ţi spune inima”.
XS
SM
MD
LG