Linkuri accesibilitate

Chipuri morocănoase (Jurnal de Chișinău)


Un Parlament à la „Prinț și cerșetor” (Adevărul.md).


Săracii şi bogaţii Moldovei îşi dau întâlnire astăzi, la Palatul Republicii, la ședința de constituire a noului Legislativ, scrie Valentina Basiul în Adevărul. După ce a analizat declaraţiile de venit depuse de politicieni la Comisia Electorală Centrală, ziarista a ajuns la concluzia că în Parlamentul nou-ales sunt cel puţin 30 de milionari în lei. În acelaşi timp, 14 aleşi se declară săraci fără o casă unde să trăiască.

Petru Bogatu scrie în paginile Jurnalului de Chişinău că dacă diavolul se ascunde în detalii, acestea trebuie căutate nu în discursurile politice. Nu în sediile partidelor sau instituţiilor statului, după cum se obişnuieşte, ci pe feţele oamenilor. Occidentalii care vizitează spaţiul ex-sovietic, în special Republica Moldova, afirmă că cel dintâi lucru care le sare în ochi, la Chişinău, sunt chipurile morocănoase care te privesc de peste tot.

În Nezavisimaia Moldova, Tudor Soroceanu scrie că astăzi se vorbeşte atât de mult despre integrarea europeană şi comunişti încât copiii vor începe să pronunţe cuvântele eurointegrare şi Jos comuniştii în loc de mama. Însă, adaugă ziaristul, cei care sunt împotriva Partidului Comuniştilor ar trebui să-şi amintească că anume PCRM a început procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.
XS
SM
MD
LG