Linkuri accesibilitate

2010: Toate cum au fost, aşa au rămas.


Voci de pe malul stâng al Nistrului strânse de corespondenţii Europei Libere.


- Pentru mine a fost un an greu: şi cu vârsta, şi cu serviciul. Dar, când mergi prin oraş şi mai ales dacă vremea e aşa frumoasă ca astăzi, se uită. Toate vor trece. Oricum, trebuie să sperăm la mai bine.

- Există mici schimbări. Dar am vrea mai multe. Avem în permanenţă probleme cu documentele, cu birocraţia. Peste tot, numai hârtii şi iar hârtii. Lipsa locurilor de muncă e o altă problemă. Bărbaţii sunt nevoiţi să plece la Moscova, iar femeile rămân acasă să-şi caute de lucru, cu salarii foarte mici.

- 2010 nu s-a remarcat prin nimic. Toate cum au fost, aşa au rămas.

- Toate preţurile au crescut, iar din pensie nu ai cum să achiţi facturile. 2010 cred că a fost cel mai greu în acest sens. Sper că la anul va fi mai bine. Cel puţin să ne majoreze pensia.

- Anul acesta am intrat la universitate, facultatea inginerie tehnică. Am obţinut permis de conducere. Cred că a fost un an bun, memorabil. Anul viitor sper că nu va fi mai rău ca acesta.

- În principiu, a fost un an bun, deşi mă aşteptam la mai multe. Sper că ideile ce nu s-au realizat anul acesta, se vor realiza la anul. Important e să reuşesc cu învăţătura, căci la medicină nu e simplu. Foarte mulţi intră, dar puţini reuşesc să absolve. Sunt şi studenţi lenoşi, dar uneori şi profesorii îs de vină.

- A fost un an greu pentru mine. De la viitor, de asemenea, nu aştept nimic bun. Copiii sunt departe, în Rusia. Aici nu au avut de muncă şi au plecat.

- Pentru mine a fost nici rău, nici bine. Nimic deosebit, în afară de faptul că mi s-a născut un nepot. Iată anul viitor sper să fie cât mai bun, pentru toată lumea. Toţi să fie sănătoşi şi numai bine le doresc tuturor.
XS
SM
MD
LG