Linkuri accesibilitate

„Deci, se poate” (Săptămîna)


Coaliţia de centru dreapta în frunte cu Marian Lupu, Vlad Filat şi Mihai Ghimpu, darul de Crăciun al moldovenilor (Panorama).


„Deci, se poate” este titlul editorialului semnat de Vsevolod Ciornei în Săptămâna. Anul 2010 a readus la conducerea ţării o coaliţie care şi-a atras obiective ambiţioase şi care şi-a asumat reforme radicale, scrie Ciornei. Editorialistul îl descrie pe liderul PLDM, Vlad Filat, ca pe un lider de centru-dreapta care şi-a asumat o funcţie cu reputaţie de kamikaze adică cea de premier.

Editorialistul de la Jurnal de Chişinău, Nicolae Negru crede că de acum încolo, începe o perioadă care poate fi considerată, convenţional, perioada lui Filat şi Lupu. Dl Negru e de părere că vom fi martorii unei concurenţe acerbe între ei, între PLDM şi PD, pentru a domina scena politică din Republica Moldova. Şansele lui Dorin Chirtoacă, pe a cărui umeri a revenit în politică Mihai Ghimpu , vor fi evaluate doar după viitoarele alegeri municipale, scrie dl Negru.

Ziarul Nezavisimaia Moldova îl citează pe deputatul comunist Mark Tkaciuc care spune că decizia Partidului Democrat de a face coaliţie cu foştii colegi din Alianţa pentru Integrare Europeană nu a fost o noutate şocantă pentru PCRM. „Sunt partide de dreapta, de stânga, dar şi partide de purtări uşoare” a declarat Mark Tkaciuc.

Ziarul Panorama scrie că darul lui Moş Crăciun pentru moldoveni este coaliţia de centru dreapta în frunte cu Marian Lupu, Vlad Filat şi Mihai Ghimpu. Aceşti trei politicieni sunt singurii ce nu au putut fi ascunşi în sacul moşului. Ce a rămas însă pentru simplii cetăţeni, va arăta anul 2011, scriu ziariştii de la Panorama.
XS
SM
MD
LG