Linkuri accesibilitate

Sate înțepenite într-un trecut care degradează (Adevărul.md)


Moldova are nevoie de politici pragmatice, orientate spre valori (Timpul).


În pagina a 4-a a ziarului Timpul găsiţi un top personal al politicienilor anului 2010, alcătuit de Dan Dungaciu. Mihai Ghimpu apare pe locul 1, urmat de Vlad Filat. „Mihai Ghimpu se invredniceşte de acest loc pentru că face un gen de politica orientată spre valori, iar Filat pentru ca ilustrează modul pragmatic de a face politica.

Într-un comentariu, Constantin Tănase scrie ca Republica Moldova are nevoie nu de două politici, ci de una singură. Pragmatică dar şi orientată spre valori. O asemenea politică mare insă o pot face doar politicienii mari. Avem de aceştea? Unde-s? este intrebarea editorialistului Constantin Tănase.

Tot in Timpul, Sorina Ştefârţă scrie că urcând în trenul Chisinau-Bucuresti parca intri in zona crepusculară a Căii Ferate din Moldova. E un loc in care timpul parca s-a oprit acum 20 de ani, doar ca taxele sunt mai mari, iar pasagerii cu bilete sunt priviti ca dusmani, pentru ca e normal sa se platească direct la uşă.

Ediţia de Moldova a cotidianului Adevărul tirează pe prima pagina că „Viaţa moldovenilor va fi mai scumpă in 2011”. Iar editorialistul Alexandru Cantir scrie cum moldovenii vremelnici din Chisinau s-au refugiat in satul moldovenesc de sărbători. Glod mult, experimentaţii s-au echipat ca pentru “speţnaz”. Sarbatoarea a trecut, orăşenii au revenit, iar satele au ramas acolo unde sunt, parcă întepenite într-un trecut care degradează.
XS
SM
MD
LG