Linkuri accesibilitate

Cînd vor simţi şi moldovenii reducerile de sărbători?


Am sunat acasă acum de sărbători: mama degrabă va fi soacră mică şi am întrebat-o ce face, cum se descurcă, cum decurg pregătirile de nuntă. I-am sugerat să profite de perioada sărbătorilor de iarnă şi să cumpere acum mai multe, cît reducerile sunt în toi. Mi-a răspuns indignată: „Care reduceri? La noi de sărbători preţurile mai degrabă cresc decît scad.”

Citeam nu demult pe un blog despre preţurile moldoveneşti la încălţămintea sport. Autorul blogului scria că monitoriza preţurile de mai mult timp, întrucît îşi dorea mult o pereche de ghete. Aştepta cu sufletul la gură să prindă reducerile de sărbători, însă chiar şi cu reducerile de 70%” anunţate de magazine - preţurile i se păreau destul de ridicate. Se întreba bietul blogger: pentru cine sunt destinate acele produse?

E păcat că în Moldova nu există reduceri adevărate de sărbători. Aici, la Praga, reducerile sunt reduceri şi în perioada sărbătorilor poţi să cumperi bun şi ieftin”. Eu, de exemplu, am profitat de promoţia unui magazin de haine şi am plătit 1000 de coroane pentru articole vestimentare care costau de fapt 2000.

Este adevărat că business-ul nu este un act de caritate şi probabil piaţa noastră este mică. Totuşi, lipsa reducerilor reale de preţuri în perioada sărbătorilor de iarnă, astfel ca şi omul de rînd să le simtă, mă duce la gîndul că avem o piaţă primitivă şi monopolizată.

XS
SM
MD
LG