Linkuri accesibilitate

Barca în repaos


Singurul element aparent suprinzător al săptămînii a avut loc la Sevilla. Mica echipă locală Bettis a învins Barcelona cu 3-1 în Cupa Regală. Bettis a făcut un meci excelent și conducea cu 2-0 după primele 10 minute. Barcelona a revenit fără mare convingere și a înscris o dată dar Bettis n-a cedat și a mai reușit un gol. Bettis a pus capăt astfel unei suite aparent implacabile de victorii ale Barcelonei. Însă înfrîngerea neașteptată a clubului care domină categoric fotbalul spaniol, european și mondial nu e ce pare. Barclona cîștigase lejer prima manșă, cu 5-0, și, practic, a intrat în retur cu gîndul de a-și odihni jucătorii. Bettis a făcut un meci de orgoliu și a punctat pentru istoria clubului. Barcelona a fost cu gîndul și cu picioarele în altă parte. După micul incident de la Sevilla, Barcelona va relua probabil fără probleme seria și își va desăvărși dominația.

Asta cu atît mai mult cu cît marea rivală Real Madrid nu scapă de complicații. Echipa nu turează și joacă bine dar fără strălucire. Toată lumea aștepta altceva de la marele Mourinho, antrenorul adus la începutul sezonului pentru a relansa Realul. Însă lucrurile nu merg, deși Mourinho e același iar lotul e strălucitor. Problema pare să fie chiar Real. Mai precis, statura și imaginea clubului care au darul de a încurca, intimida și ,uneori, strivi. Ceva din pretențiile și orgoliul aproape de aroganță ale clubului fac foarte dificilă normalitatea. Mourinho a intrat în conflict cu managerii clubului și așa au apărut zvonurile despre demisia lui Mourinho, la sfîrșitul acestui sezon. Casillas, liderul din teren al echipei, a dezmințit oficial speculațiile dar nimeni nu crede în pacea de la vîrful clubului.

În sfîrșit, o știre care măsoară ponderea direcției comerciale a fotbalului modern. Naționala Franței a prezentat oficial noul echipament furnizat de firma Nike. Contractul care a intrat în vigoare are o durată de 6 ani și o valoare de 400 de milioane de euro. Costul enorm e explicat de lovitura publicitară majoră reușita de Nike care a înlocuit, Adidas, marele competitor, ca furnizor al naționalei franceze. Evident, Nike pariază pe vînzări masive ale tricoului cu însemnele Franței. Însă asta depinde direct de viitoarele performanțe ale naționalei franceze, după sezonul dezastruos încheiat cu un eșec penibil la Cupa Mondială.
XS
SM
MD
LG