Linkuri accesibilitate

Clișeele antiromânești ale presei ruse (Adevărul.md)


Un metru pătrat de locuinţă este în Moldova practic dublu decît la București sau triplu decît la Viena (Timpul).


Vitalie Ciobanu comentează intr-un articol din ziarul Adevărul opinia Nataliei Morari, exprimată pe blogul Europei Libere. Natalia a condamnat mediile de informare ruseşti care au preluat clişeele antirominesti ale presei transnistrene, cu privire la o pretinsă jubilatie a Moldovei pe marginea atentatului terorist de la Moscova. Vitalie Ciobanu scrie că a fost la fel de oripilat de reactia unor cetăţeni care după atentatul din 11 septembrie 2001 afirmau că: dar bine le-au facut americanilor, prea li s-a urcat aroganţa la cap.

Moldova Suverana titrează: Gazele s-a scumpit, maine ar putea urma o alta majorare, dar Filat, Lupu şi Ghimpu isi cumpara masini de lux.

Viorel Mihail de la Săptămâna scrie ca aşa cum nu încăpea in capul lui o alianţă intre Lupu şi comunişti, tot asa nu-si poate inchipui cum ar putea comunistii sa se impace cu gindul ca 4 ani nu vor participa la guvernare.

În cotidianul Timpul, Constantin Cheianu citeaza declaratia lui Ion Sturza pentru postul nostru de radio ca pentru 1 metru patrat de locuinţa el plăteşte in Moldova practic dublu decit la Bucuresti sau triplu decit la Viena. Cheianu povesteşte că o verişoară de a lui, stabilită in Statele Unite spune că nu isi mai poate permite luxul venirii acasa, din cauza preturilor moldoveneşti mari.

Nicolae Negru, in Jurnal de Chisinau, scrie ca nu degeaba Rusia e preocupata de reunificarea Moldovei cu România. Acest „pericol” există chiar din momentul in care s-a prebusit URSS. Orice zi de libertate este un pas spre unire. Chiar daca unii nu vad semnele ei, se va produce, scrie Nicolae Negru.

Petru Bogatu consideră ca Alianţa pentru Integrare Europeana trebuie sa se mişte repede pentru a nu-i scapa situatia de sub control. Preturile trebuie strunite, coruptia combătută şi redusă dependenţa economică de Moscova.
XS
SM
MD
LG