Linkuri accesibilitate

28.01 - București: PNCȚD - un partid afectat de scindări


Profesorul Andrei Marga

Andrei Marga: „vom încerca să recuplăm partidul la mişcarea creştin-democrată din Europa”.


28 ianuarie 2001


Interviul săptămânii.

Realizat de: Petru Ionescu.

PNCȚD - un partid afectat de scindări.


Invitat: Andrei Marga, preşedintele partidului Naţional Ţărănnesc, Creştin Democrat.

„Nu m-am înscris să candidez la conducerea partidului, decizia am luat-o în prima zi a congresului naţional” – a precizat Andrei Marga, noul preşedinte PNŢCD. „Am acceptat să candidez pentru menţinerea unităţii partidului”.
„Nu cred că cineva va contesta alegerea mea, invocând schimbarea rapidă a statutului.

Statutul conţinea prevederi, şi cele modificate, care nu sunt în statutele altor partide. Nici nu ţin de modernitatea organizării altor partide. Modificarea de statut cade în responsabilitatea congresului aşa că nu există un argument valabil împotriva schimbărilor”.

În altă ordine de idei, Marga recunoaşte că PNŢCD-ul este un partid care a trecut prin multe scindări în anii trecuţi şi că ar fi păcat ca alegerile făcute la ultimul congres naţional să ducă la o nouă ruptură. „Funcţiile sunt trecătoare” a precizat Marga.

Ca nou preşedinte al partidului, Marga şi colegii din noua conducere vor prezenta o rezoluţie privind continuarea reformelor în România plecând de la o analiză a stării economiei. „Vom prezenta şi o rezoluţie privind valorile pe care le reprezintă PNŢCD-ul şi una privind redeschiderea partidului pentru noi membri şi clarificarea multor situaţii care sunt în dubiu în partid, mai ales la nivelul filialelor judeţene: este urgent ca acest partid să capete şi alte dimensiuni. Vom prezenta o rezoluţie şi despre noua strategiei a partidului, ca partid extra parlamentar. Totodată vom încerca să recuplăm partidul la mişcarea creştin-democrată din Europa”.
XS
SM
MD
LG