Linkuri accesibilitate

Ministerul Educației respinge acuzații de marginalizare a minorității ruse (Timpul)


FMI și Moldova (Panorama).


Adevărul” scrie astăzi că „trei eleve de la un liceu din capitală ar afirma că au fost hărţuite sexual de către profesorul de arte plastice, iar acesta, deşi a fost dat în judecată, a scăpat basma curată”. Într-un articol despre lacul din Parcul „Valea Morilor“, ziarul pleacă de la promisiunea primarului că la vară acolo se va putea face plajă. Totuşi, potrivit specialiştilor, scrie publicaţia, aceste promisiuni par a fi ireale, întrucât acum, când lacul este fără nămol, ar fi nevoie de opt luni doar ca el să se umple cu apă.

Cu referire la decizia de ieri a Curţii Constituţionale care a spus că este treaba Parlamentului de a stabili data alegerilor preşedintelui, Moldavskie Vedomosti scrie că acum politicienii moldoveni ar avea un motiv oficial pentru a o întinde cu alegerea şefului statului.

Panorama afirmă că FMI, care şi-a trimis o misiune la Chişinău, a sugerat guvernului să nu majoreze salariile în sfera bugetară.

Iar din Timpul aflăm că la Cojuşna se bat slujitorii bisericii. Asta după ce un preot, care formal n-ar fi subordonat vreuneia din cele două mitropolii, a instalat un vagon în câmp şi a început să slujească în el. Vă închipuiţi, probabil, care a fost reacţia clericilor din sat. Articolul din ziar se întitulează „Apocalipsa”.

Şi tot din Timpul aflăm că deputatul comunist Vadim Mişin, preşedintele Comisiei parlamentare pentru drepturile omului şi relaţii interetnice, susţine că minorităţile ruse ar fi marginalizate şi că li s-ar îngrădi accesul la studii în limba maternă. În replică, conducerea Ministerului Educaţiei spune că „nicio instituţie de învăţământ cu predare în limba rusă nu a căzut sub incidenţa procesului de optimizare a reţelei de şcoli din Republica Moldova”, prin urmare pretenţiile comunistului Mişin ar fi neîntemeiate.
XS
SM
MD
LG