Linkuri accesibilitate

Vlad Filat primit călduros la sediul Uniunii Europene


Jose Manuel Barroso și Vlad Filat la sediul UE de la Bruxelles

José Manuel Barroso și Jerzy Buzek își reafirmă sprijinul pentru AIE și îi urează stabilitate politică.


Premierul Vlad Filat a intalnit astazi la Bruxelles cativa din cei mai inalti oficiali europeni, primirea sa fiind mult mai calduroasa si in mod deschis elogioasa decit se obisnuia inainte de alegerile din noiembrie trecut. Premierul s-a intalnit cu presedintele Comisiei Europene José Manuel Barroso, precum si cu presedintele Parlamentului European Jerzy Buzek.

Vlad Filat întîmpinat de José Manuel Barroso
Presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso a subliniat ca anul care s-a scurs a fost un an de progrese pentru Moldova in apropierea sa de Uniunea Europeana. Atat Barroso, cat si presedintele Parlamentului European Jerzy Buzek, si-au adus un sprijin subliniat repetat actualei coalitii de la Chisinau, urandu-i mult succes si stabilitate politica.

S-a amintit progresul pe calea incheierii unui acord de asociere, a liberalizarii regimului vizelor si a punerii pe picioare a unei zone a liberului schimb, in care Moldova sa aiba un acces fara restrictii la pietele europene.

S-a discutat de asemenea si despre reglementarea conflictului transnistrean si despre rolul pe care Uniunea Europeana l-ar putea juca acolo, fara insa sa se propuna vreo initiativa concreta in afara celor deja in curs.

Principalul rezultat concret al vizitei premierului la Bruxelles a fost faptul ca incepand de astazi partidul sau Liberal Democrat detine statutul de observator in cadrul Partidului Popular European, mai precis conservatorii, principala formatiune politica din Parlamentul European.

Urmatoarea data importanta pentru Moldova este acum data de 5 mai, cand va avea loc la Bruxelles Consiliul de Cooperare Moldova-Uniunea Europeana.
  • 16x9 Image

    Dan Alexe

    Dan Alexe, corespondentul Europei Libere la Bruxelles, poliglot, eseist, romancier și realizator de filme documentare. 

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis

Mai mult

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

XS
SM
MD
LG