Linkuri accesibilitate

Amicaluri destul de amicale


Argentina contra Portugalia, meciul așteptat pentru duelul Lionel Messi - Cristiano Ronaldo, a dat fotbal de calitate și a fost decis de golurile celor două superstaruri. Practic, meciul a fost o chestiune de familie spaniolă. Angel Di Maria, argentinianul din atacul lui Real Madrid a deschis scorul iar Cristiano Ronaldo, alt om al lui Real, a egalat după 6 minute pentru Portugalia. În minutul 89, Messi, liderul Barcelonei, a înscris din penalty și a adus victoria Argentinei.

Mult mai puțin așteptată a fost victoria Franței împotriva Braziliei. Franța a dominat clar meciul și a înscris numai odată, prin Benzema, după ce Julio Cesar a scos cîteva mingi de gol. Brazilienii au jucat în 10, ceva mai mult de o repriză. Fundașul de marcaj Hernanes a fost eliminat în minutul 40, la o intrare dură împotriva lui Benzema. Brazilia a dezamăgit, ca aproape de fiecare dată cînd a jucat împotriva Franței. Brazilienii n-au creat nimic deosebit și nici n-au reușit să blocheze jocul ofensiv al francezilor. Victoria în fața Braziliei e excelentă pentru moralul echipei relansată de antrenorul Laurent Blanc.

Tot o chestiune de moral și egalul în deplasare reușit de Italia în fața Germaneiei. Klose a descis scorul în minutul 14 pentru Germania și totul părea în grafic. Însă Italia s-a blocat bine în apărare și a jucat pe contre. Italienii n-au renunțat și, în finalul meciului, au egalat cu un gol al lui Giuseppe Rossi.

Spania a făcut un meci lipsit de cursivitate contra Columbiei. Jocul spaniol n-a curs și starurile echipei n-au părut serios interesate de meci. David Silva a înscris în a doua repriză și Spania și-a păstrat palmaresul.

Olanda a dovedit o poftă de joc remarcabilă iar Sneijder, revenit după o accidentare care l-a scos din joc aproape 3 luni, a făcut un meci excelent. Sneijder a deschis scorul iar Affelay și Kuyt au adus Olanda la 3-0. Austria a înscris tîrziu și meciul n-a lăsat nici un dubiu: Olanda e în mare formă.

Anglia a trebuit să forțeze în fața Danemarcei. Danezii au deschis scorul, Anglia a revenit și a cîtigat cu un gol al lui Ashley Young, intrat după pauză.

Croația a confirmat că e o echipă solidă într-un meci foarte disputat împotriva Cehiei. Croații au condus cu 2-0 dar Cehia a revenit și a egalat. După pauză, croații au presat și au înscris de două ori în ultimele 30 de minute.

Nici o surpriză într-o suită de amicaluri care a dovedit că toată lumea e cu gîndul la meciuriile oficiale de calificare pentru Europenele de la anul.
XS
SM
MD
LG