Linkuri accesibilitate

Morții asistați social (V. Ciobanu/Adevărul.md)


Partida de șah împotriva corupției (Timpul).


Într-un editorial din Timpul, Constantin Tănase scrie ca daca se doreşte schimbarea starii de lucruri in vamă, procuratura, interne sau securitate, o prima conditie in partida de şah jucata impotriva coruptiei ar fi sa fie sacrificati nu doar pionii, asa cum se presupune ca se face in Romania, ci şi piesele grele, inclusiv regina mafiei.

Nicolae Negru scrie in Jurnal de Chisinau ca inverşunarea cu care Partidul Comunistilor se opune alegerii lui Lupu in functia de preşedinte ar fi putea fi incurajata de Kremlin, dar aceasta, ca orice alta problema personala, nu poate servi drept scuza pentru umilirea Republicii Moldova.

Morţii în Republica Moldova nu numai ca votează, scrie Vitalie Ciobanu în Adevărul. Ei ridică pensii şi ajutoare sociale. În citeva sate din raionul Drochia, peste 40 de cetateni decedaţi primeau cu regularitate sume de bani din fondurile de asistenţă socială. Vitalie Ciobanu sugerează ca ar fi timpul să incepem sa numărăm moldovenii, altfel e imposibil sa ai politici de stat realiste.

În Saptamina Viorel Mihail il atenţionează pe premierul Vlad Filat că va avea mari probleme in viaţa dacă nu va face lumina asupra ajutoarelor venite din Romania şi că timpul incepe sa-l ajungă din urmă.
XS
SM
MD
LG