Linkuri accesibilitate

Increderea societății în partidele necomuniste este în joc (Timpul)


Moldova, drumurile și granturile (Economist).


Ziarul Adevărul publică o investigaţie despre mai mulţi tineri moldoveni care au devenit patroni peste Prut, după ce şi-au pus semnăturile pe mai multe acte, potrivit cărora îşi dau acordul să preia datoriile unor firme ale deputatului român Constantin Mazilu. În realitate, aşa-zişii administratori abia au bani să trăiască de la o zi la alta, fiind fie şomeri, fie muncitori necalificaţi.

Editorialistul Contantin Tănase scrie în Timpul că liderii Alianţei pentru Integrare Europeană 2 trebuie să realizeze clar şi univoc un lucru: că mardeala politică din interiorul Alianţei riscă să spulbere definitiv încrederea societăţii în partidele necomuniste, la fel cum s-a întâmplat la finele anilor ʼ90.

În ziarul Economist, Victor Ursu califică drept pozitiv faptul că Ministerul Transporturilor a reuşit să obţină un grant pentru reabilitarea a 93 de km de drum. Mai marii ministerului însă nu ar trebui să se culce pe o ureche, deoarece nu în fiecare an vin bani de peste ocean. Şi chiar dacă ar veni, scrie ziaristul, şi în fiecare doi ani ar fi reabilitaţi câte 100 km de drum, doar peste două secole Republica Moldova ar avea trasee ca în Europa.

Editorialistul Nicolae Negru de la Jurnal de Chişinău este de părere că Alianţa PLDM+PCRM este posibilă. Dl Negru crede că dacă premierul Filat nu are de gând să se sinucidă politic şi dacă nu este cumva coleg secret cu Iurie Roşca, alianţa cu PCRM este posibilă numai dacă Voronin convoacă de urgenţă un congres, schimbă numele partidului, adoptă un nou program, renunţă la seceră şi ciocan, şi… demisionează.

Moldavskie Vedomosti
notează că „puterea şi opoziţia se întrec în a oferi soluţii pentru stabilizarea preţurilor”. PCRM acuză actuala putere de incompetenţă şi de incapacitatea de a face prognoze de durată. La rândul lor reprezentanţii Guvernului explică situaţia complicată din ţară prin „moştenirea comunistă grea”. Valul de pretenţii şi acuzaţii reciproce pare fără sfârşit. Preţurile însă rămân cum au fost”, constată ziariştii de la Moldavskie Vedomosti.
XS
SM
MD
LG