Linkuri accesibilitate

Burse universitare pentru tineri orfani


Fundația Blue Heron: cîmp de activitate, impedimente legate de legislația din România

Situatia copiilor orfani sau abandonati din Romania a fost nu de putine ori pe prima pagina a ziarelor sau principala stire a televiziunilor din intreaga lume. Imediat dupa caderea Cortinei de Fier si a dictaturii lui Ceausescu, lumea a aflat cu oroare despre zecile de mii de copii nedoriti, abandonati, sau care si-au pierdut fizic parintii, copii care traiau in conditii absolut mizerabile, pentru ca societatea romaneasca nu putea, nu stia sau pur si simplu nu voia sa-i ajute.

Acei copii abandonati si nedoriti de la inceputul anilor ‘90 sint acum adolescenti. Unii dintre ei sint elevi foarte buni, apti pentru a-si continua studiile la Universitate. Fara insa sa aiba banii necesari ca sa urmeze studii superioare.

Fundatia Blue Heron a fost infiintata in Statele Unite de Stefania Magidson, care e de origine romana. I s-au alaturat mai multi romani traitori in America, si impreuna aduna fonduri pentru ajutarea cu burse a copiilor fara familii din Romania. Blue Heron este o organizatie care functioneaza pe baza de voluntariat.

Lucian Stefanescu a stat de vorba cu directorul de strategie si fund raising al fundatiei, Mike Costache, si cu unul din bursierii Blue Heron, Elvis Andrei Agheorghitei.

Investind în educație din 2002
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:48 0:00
Link direct

Mai mult

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

XS
SM
MD
LG