Linkuri accesibilitate

Vlad Filat și ezitările Alianței (Adevărul.md)


Cine trage sforile în R. Moldova ? (Timpul).

Din „Adevărul” aflăm că pregătirea vizitei adjunctului lui Obama la Chişinău a început cu mai mult de o săptămână în urmă, când un prim avion Hercules al Forţelor Armate al SUA a aterizat pe aeroportul din Chişinău. Cu el au sosit persoane din serviciul de securitate şi maşinile speciale care vor fi folosite. Biden va sta în Chişinău şase ore, iar în asigurare pazei vor fi implicate peste o mie de persoane.

Tot „Adevărul” speculează pe seama unei posibile demisii a premierului Vlad Filat pe care ar fi admis-o chiar domnia sa, ce-i drept indirect, pe fondalul neînţelegerilor din sânul Alianţei care întârzie votarea bugetului. „Nu voi menţine o situaţie care să încurce progresul ţarii şi în acest sens am caracterul şi hotărârea necesară”, ar fi spus premierul. Demisia actualului executiv este considerată drept una foarte probabilă de către experţi, scrie „Adevărul”. Aceasta i-ar deschide premierului calea spre funcţia de preşedinte. Tot experţii n-ar exclude, potrivit ziarului, soluţia unei alianţe dintre Partidul Liberal Democrat şi Partidul Comuniştilor.

Chişinăul, sufocat de praf şi gaze, este un alt titlu din acest ziar, din care mai aflăm că legenda rock-ului din Basarabia, fostul chitarist al formaţiei Noroc Alexandru Cazacu, îşi câştigă existenţa în ultimii cinci ani cîntând pe străzile Veronei.

Timpul” publică astăzi un editorial al lui Arcadie Gherasim, în care jurnalistul afirmă că actul de guvernare din R. Moldova suferă de paralizie şi asta s-ar întâmpla pentru că „sforile în R. Moldova sunt trase de nişte structuri obscure, care doresc fortificarea unui regim castelar al unor persoane căpătuite din crima organizată”. Editorialistul invocă cazurile mişcărilor de la CCA, de la CSM, cazul Moldtelecom şi refuzul a două componente ale AIE2 de a aproba sâmbătă bugetul.

Pavel Păduraru de la acelaşi ziar scrie că pădurea Ţiganca arendată de familia Voronin crează probleme sătenilor din împrejurimi. Acolo s-ar fi înmulţit fără noimă mistreţii, care ar fi fost aduşi în pădure de firma lui Oleg Voronin şi care ar face prăpăd prin ogoarele sătenilor.
XS
SM
MD
LG