Linkuri accesibilitate

Orele de teologie nu sînt atractive pentru elevi (Adevărul.md)


Dosarul Heroina (Ziarul de Gardă).


Dacă vrem să ştim traseul la Chişinău a lui Joe Biden, scrie astăzi Timpul, e suficient să urmărim unde în aceste zile se cârpesc în grabă străzile. Iar autorul unui editorial din acelaşi ziar, George Damian, crede că vicepreşedintele american riscă un adevărat şoc energetic venind la Chişinău, la câţi oameni se vor gândi şi vor vorbi despre el, de bine şi de rău. Dar ce găseşte Binden la Chişinău, se mai întreabă editorialistul. O ţară de la graniţele NATO fără preşedinte cu mandat deplin, o ţară cu mari dificultăţi în a-şi proteja cetăţenii din stânga Nistrului, şi o chestiune obsolut exotică – Joe Binden va avea ocazia să-i cunoască în mod direct pe comunişti, conchide autorul.

Deşi cheltuim mai mult decât alţii pentru inovaţii, avem una din cele mai înapoiate economii din lume, scrie Moldova Suverană. Autorul articolului face trimitere la un studiu mondial şi sugerează că banii pentru destinaţi inovaţiilor sunt cheltuiţi anapoda.

Adevărul constată că şcolile duc lipsă de specialişti în teologie pentru noua disciplină şcolară. Fiind instruiţi la cursuri de câteva zile, profesorii de diferite discipline le citesc elevilor pasaje din Biblie la orele de educaţie creştină, scrie cotidianul. Şi o altă constatare a ziarului la acest subiect – orele de religie nu sunt atractive pentru elevi.

Iar Ziarul de Gardă a încercat să afle ce s-a făcut ce cele 200 de kg. de droguri din dosarul Heroina. Autorul investigaţiei afirmă că nu a reuşit să obţină vreo dovadă că heroina există, unde exte ea şi ce urmează să se facă cu cea mai mare captură de droguri din istoria R. Moldova.
XS
SM
MD
LG