Linkuri accesibilitate

Maria Răducanu: O bocitoare de rit bizantin


Maria Răducanu

Interviu cu interpreta Maria Răducanu.


S-a nascut la Husi, judetul Vaslui, Romania. Autodidacta. A invatat sa cinte la vioara de la tatal ei. Prima ei trupa a fost de altfel alcatuita din mama si tatal ei. Cintau impreuna romante pe intuneric cind se lua lumina in timpul regimului communist. A studiat singura ghitara. Apoi franceza si engleza la Universitatea din Iasi si Bucuresti.


Intre 1984-1993, a cintat la cele mai importante festivaluri din Romania. Incepind din 2000 e o prezenta constanta pe scenele cluburilor si festivalurilor de jazz din Romania, si din intreaga lume. A colaborat cu nume sonore ale jazz-ului romanesc (intre altii cu Johhny Raducanu, Mihai Iordache si Mircea Tiberian), dar si cu mari muzicieni de jazz occidentali (intre altii cu Marc Ribot, Krister Jonsson si Malo Vallois).

In 2010 a lansat la casa de discuri Tzadik a faimosului John Zorn albumul „Ziori”, acompaniata la ghitara de Marc Ribot.

Pe pagina de internet a Mariei Raducanu de last LastFM se poate citi: „Spune desprea ea insasi ca e doar o cintareata, sau, si mai bine, o bocitoare de rit bizantin.”
Apasati butonul „Asculta” pentru a auzi interviul pe care Maria Raducanu l-a acordat lui Lucian Stefanescu si piesa „Am ibovnic la Mizil” cintata impreuna cu Marc Ribot.

Maria Răducanu acompaniată de ghitaristul Marc Ribot
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:21 0:00
Link direct

Mai mult

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

XS
SM
MD
LG