Linkuri accesibilitate

America susține dorința Moldovei de a fi un stat european, democrat şi prosper


Vice-președintele Joseph Biden și premierul Vlad Filat

Vorbind în scuarul Operei de la Chișinău, vice-președintele american Biden declară că „viitorul Transnistriei se află în interiorul Moldovei şi al comunităţii europene”.


Vicepreşedintele Statelor Unite, Joseph Biden a rostit un discurs în faţa a mii de cetăţeni moldoveni în scuarul Operei Naţionale la Chişinău, unde a declarat că Statele Unite vor fi alături de Moldova la realizarea reformelor politice şi economice.

„Un viitor mai bun vă e la îndemână. Uitaţi-vă în jur, gândiţi-vă la familiile dumneavoastră, la copii dumneavoastră, la ceea ce va însemna pentru ei libertatea, democraţia, prosperitatea. Gândiţi-vă la ce aţi lăsat în urmă. Dacă faceţi acest lucru, vă asigur că, indiferent cât de grea este această cale, ea nu va fi niciodată prea grea”.

Vicepreşedintele american a declarat că schimbarea politică şi reforma economică sunt dificile, în special când şomajul este ridicat şi preţurile cresc, dar că investiţiile şi prosperitatea vor veni odată cu reformele.

„Aplaudăm succesele dumneavoastră, însă voi spune clar: guvernul Moldovei are multe de făcut, nu exista democraţie in lipsa unei justiţii transparente, în lipsa unui angajament de a combate corupţia şi traficului de fiinţe umane”, a spus Joseph Biden alături de premierul Vlad Filat.

Vicepreşedintele american a spus că „ceea ce-şi doresc moldovenii pentru viitorul lor este un lucru pe care şi America şi-l doreşte - un stat european, democrat şi prosper”, explicând că „o Moldovă de succes va aduce beneficii întregii regiuni. Va duce beneficii Europei şi Statelor Unite.”

Vicepreşedintele Statelor Unite a mai spus că Statele Unite doresc reluarea grabnică a convorbirilor oficiale „cu o agendă de lucru reală” pentru rezolvarea conflictului transnistrean cu menţinerea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Moldovei. Joseph Biden a spus că „viitorul Transnistriei se află în interiorul Moldovei şi al comunităţii europene”.

Mai mult

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

XS
SM
MD
LG