Linkuri accesibilitate

Un discurs foarte aproape de popor


Joe Biden salutat de chișinăueni
Joe Biden salutat de chișinăueni

Vox populi despre vizita lui Joe Biden: „Asta-i istoria! E un comportament de om de stat. O să ne ajute, dar şi noi trebuie să lucrăm mult.”


„Avem o speranţă că vom fi susţinuţi de cea mai mare ţară şi copiii noştri, care sunt duşi în străinătate, va veni o vreme când se vor întoarce la casele lor şi vor avea locuri de muncă mai bine plătite şi îşi vor găsi rostul la ei acasă. Eu am plâns când el a vorbit”.

„Asta-i istoria! E un comportament de om de stat. O să ne ajute, dar şi noi trebuie să lucrăm mult. Avem agricultură în paragină, avem multe în învăţământ, în medicină, în toate. Să nu ne fure, să lucrăm ca ţara să aibă folos din noi toţi”.

„Să rămână cei care, într-adevăr, pun pe prim-plan interesul naţional. La politicieni mă refer”.

„Noi tot avem politicieni foarte capabili şi la nivel. Uitaţi-vă, o ţară atât de mică dar s-a ridicat la un nivel că şi Statele Unite să ne ajute cât de cât. Ar fi să ne ajute cu nişte credite, cu nişte ajutoare”.

„Avem nevoie de susţinere financiară. Vreţi democraţie şi viitor luminos? Păi dacă nu avem bani, ce putem face?”

„Moldova trece printr-o perioadă foarte grea. Avem nevoie de susţinerea poporului american pentru schimbarea spre bine a poporului nostru”.

„Socot că astăzi, într-adevăr, este situaţie politică foarte grea. Preşedinte nu s-a ales. Lumea nu are speranţă în ziua de mâine”.

„O lumină într-un întuneric în care ne-am aflat atâţia ani. Avem o speranţă, adică rezolvarea problemei transnistrene, aceasta este cea mai mare problemă. Am văzut mesajul evident în susţinerea Republicii Moldova”

„Sperăm la bine, pentru că acum bine nu este”.

„Eu am ascultat că de câteva ori a amintit cuvântul „corupţie”. Eu cred că demnitarii noştri din Parlament ar trebui să asculte foarte atent fiecare cuvânt care a fost spus de către dl Biden şi să se gândească fiecare la ceea ce fac ei. A fost un discurs foarte aproape de popor. Cuvântul democraţie a fost spus de câteva ori, e spre ceea ce trebuie să tindem şi noi. Însă o să treacă foarte mult timp până o să ajungem şi noi în Europa unde este democraţie. Dl Biden este un orator excelent, dar dl Filat e ca şi tot Guvernul şi Parlamentul nostru. El a citit de pe foaie, nu a spus nimic aproape de suflet”.

„Eu nu am văzut bine să citesc, dar am simţit aşa: că ne sprijină ca să fim împreună cu Transnistria”.

„Şi am văzut şi o cifră de 262 de milioane, deci ceva înseamnă”.

„Înseamnă că o să se ridice situaţia economică şi socială a cetăţenilor noştri, cred că toţi merităm asta. Noi spre asta tindem, să fim liber în tot ce vrem să facem”.
Previous Next

XS
SM
MD
LG