Linkuri accesibilitate

Puterea la noi au acaparat-o profitorii!


Vox populi: În ce măsură vizita în Moldova a vicepreşedintelui SUA Joseph Biden ar putea urni din loc carul reglementării transnistrene?


„Asemenea vizite au mai mult un caracter formal şi cred că nu pot influenţa realmente rezolvarea conflictului. Nu sunt expert, dar mi se pare că nimeni şi niciodată nu ne va recunoaşte. Pentru că suntem o regiune foarte convenabilă, spre exemplu, pentru spălarea banilor”.

„America-i departe de Moldova şi nu va putea influenţa politica sa externă şi internă. Asta ar putea s-o facă numai România, sau Rusia”.

„Toate vizitele altor oficiali n-au putut rezolva conflictul”.

„Am mari dubii că va fi mai bine. Pentru că în Moldova e incertitudine şi sprijinul extern, cel puţin din partea Americii, nu va schimba situaţia. Dacă atitudinea plină de dragoste faţă de Joe Biden, Moldova ar fi avut-o faţă de Rusia, ar fi fost mult mai bine şi pentru Transnistria, şi pentru Moldova”.

„Cred că va acceleza reglementarea transnistreană, dar nu în direcţia bună. Pentru că America e împotriva Transnistriei ca stat suveran. De la America nu ne aşteptăm la bine”.

„Nu credem în bunele intenţii ale politicienilor americani”.

„Vizita lui Joe Biden poate urni carul din loc, întrucât, cum să spun, e un om bun şi cu scaun la cap. Americanii în general trăiesc bine. Însă la noi, de fapt, nu există nici un conflict. Totu-i o manipulare – sută la sută. Am trei facultăţi şi pricep un pic în politică. Cei tineri însă nu înţeleg. Prezintă ştirile la televizor şi trag concluzii care, câte odată, întrec orice limite. Mă revolt, dar n-am cui să mă plâng. Ei ne spală creierii, oamenilor de când, îndeosebi celor mai puţin cărturari sau mai în vârstă, ne spală creierii vorbind despre românizare. Nimeni nu petrece nici un fel de românizare. Uitaţi-vă, în Moldova au făcut poliţie. Păi şi în Rusia au făcut. Ei au trecut la alfabetul latin. Foarte bine. Pentru că tinerii lor au devenit mai instruiţi. La noi însă tinerii vor uita degrabă şi limba moldovenească, pentru că nimeni nu are nevoie de ea cu alfabet chirilic. Vă dau un exemplu: Elveţia – o ţară atât de dezvoltată, lumea trăieşte acolo ca în rai. Dar limba oficială, una din ele, este franceza. Nimeni însă nu are de gând să se unească cu Franţa! La noi, puterea au acaparat-o profitorii, – jumătate aici, jumătate dincolo, - şi au creat un haos, în mod premeditat. Pentru că atunci când este haos e mai uşor să furi, să-ţi atribui averea statului şi să nu lucrezi. De 20 de ani ei nu lucrează, iar salarii primesc. Rusia ne trimite ajutoare, iar cinovnicii şi le atribuie. Atunci când Rusia a înţeles ce se întâmplă, a întrerupt ajutoarele”.
Previous Next

XS
SM
MD
LG