Linkuri accesibilitate

Jurnal de corespondent: Bulgaria reduce taxele de traversare la Podul Prieteniei


Podul Prieteniei
Podul Prieteniei

Autoturismele vor părăsi și vor intra în Bulgaria contra numai 2 euro, autobuzele vor plăti 4.


Guvernul Borisov a aprobat tripla reducere a taxei de traversare a podului Ruse-Giurgiu pentru autoturisme și autobuze. Autoturismele vor părăsi și vor intra în Bulgaria contra numai 2 euro, autobuzele vor plăti 4. Nu va fi modificată taxa de traversare pentru camioane - între 18 și 25 de euro. Decizia are la baza propunerea comună a miniștrilor dezvoltării regionale și transporturilor, Rosen Plevneliev și Alexandar Țvetkov. Plevneliev a declarat că prin aceasta măsura adoptată într-un mod unilateral, se urmărește mai bună integrare economică a regiunilor Russe și Giurgiu, și stimularea turismului între cele două maluri.

Cu cîteva zile în urmă la Ruse ministrul de externe Nikolai Mladenov a declarat că la aceasta etapa nu este posibilă realizarea unui acord bilateral pentru renunțarea la taxe întrucât – citez - vecinii noștri din România nu doresc acest lucru – citat închis.

În primele lor comentarii mediile sofiote constată că măsura se înscrie în politica ultimelor guverne bulgare de a întări legăturile de transport în direcția nord-sud. Se lucrează activ la podul Vidin-Calafat. Constructorii spanioli promit că primele trenuri și automobile vor putea traversa aici Dunărea în mijlocul anului viitor.

În cadrul strategiei Dunării, vor fi lansate mai multe proiecte, printre care două poduri noi, eventual – în zona Silistra-Călărași și Rahova-Bechet, extinderea, cu încă două benzi, a unor drumuri, precum Vidin-autostrada Hemus, tronsonul Ruse-Biala din drumul București-Istanbul și Ruse-Shumen, care face legătură cu autostrada Hemus în direcția Varna, reabilitarea podului Russe-Giurgiu sau construirea unui nou pod în zona.
Bulgaria a devenit atractiva pentru turiștii români care invadează în ultimii ani stațiunile sale pe litoral.
XS
SM
MD
LG