Linkuri accesibilitate

„Hotărîţi să vă ajutăm să construiţi o ţară democratică”


Ambasadorul american Asif Chaudhry
Ambasadorul american Asif Chaudhry

Ambasadorul american Asif Chaudhry: „O democraţie nu poate fi edificată atunci cînd nu există supremaţia legii.”


Ambasadorul Statelor Unite în Moldova Asif Chaudhry a ţinut azi o prelegere la Academia de Administrare Publică despre relaţiile dintre cele două state. În discursul său, diplomatul american a repetat că atîta timp cît relaţiile dintre Washington şi Chişinău vor avea la bază principiile democraţiei, Statele Unite vor continua să sprijine Moldova, mesaj pe care moldovenii l-au auzit nu demult de la vicepreşedintele american Joseph Biden aflat la Chişinău.

„Sîntem determinaţi să vă ajutăm să construiţi o ţară democratică”, a spus în faţa auditoriului de la Academia de Administrare Publică Asif Chaudhry, după ce a lăudat Moldova pentru succesele sale pe care le-a obţinut timp de 20 de ani de independenţă.

Ca dovadă pentru sprijinul invocat, diplomatul american a adus recenta vizită la Chişinău a vicepreşedintelui Joseph Biden, amintind cele spuse de oficialul de la Washington la 11 martie în faţa miilor de moldoveni în scuarul teatrului de operă:

„Odată ce dvoastră continuaţi să colaboraţi cu noi în baza acelor principii şi valori democratice Statele Unite vor fi alături de dvoastră. America va merge împreună cu dvoastră dintr-un simplu motiv: pentru că o Moldovă de succes va fi un beneficiu pentru această regiune, şi dacă este un beneficiu pentru această regiune este şi un beneficiu pentru întregul continent şi în rezultat şi pentru SUA. ”

Corupția: principalul obstacol în calea democrației
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:44 0:00
Link direct
Previous Next

XS
SM
MD
LG