Linkuri accesibilitate

„O oră şi 40 de minute pe zi le dedic cărţilor audio"


Ion Prida
Ion Prida

La Librăria din cartier, de vorbă cu Ion Prida, programator și pasionat de cărțile-audio.




Europa Liberă: Ion, eu am inteles ca ai o modalitate diferita de a citi carti, sau de a le asculta, mai degrabă.


Ion Prida: „Le ascult, deoarece este o modalitate de a avea ochii liberi, mainile libere. Cartile audio poti sa le asculti cand o carte traditională e cam dificil, lumina, cineva care te incurcă. În maxi-taxi este locul unde ascult cel mai mult.”

Europa Liberă: Cat timp mergi cu microbuzul?

Ion Prida: „Locuiesc intr-un capăt de oraş si merg la servici in alt capăt. Am o ora şi 40 de minute pe zi pe care pot s-o dedic carţilor audio.”

Europa Liberă: Te poti concentra ascultând carti in microbuz? De obicei lumea intră-iese, şoferul strigă să achiţi taxa...

Ion Prida: „E cam dificil daca stai intr-un picior la uşă si te imping toti. Dar, de obicei, asa cum merg din capatul orasului, prind un loc in spate. Problema ar fi muzica tare, care, cateodata rogi soferul si o face mai incet.

Biblia mi s-a părut foarte curioasa. E o poveste unde poti invata afaceri, poti invata cum sa te comporti cu oamenii, cum sa-i manipulezi. Şi n-as zice ca Dumnezeu e asa de bun până la urmă. Prima fază chiar m-a amuzat. Stăteam cu zâmbetul pe buze: Tot experimentind, jucându-se de-a lumea, l-au suparat oamenii. Si aici Dumnezeu nu e acel bun si-i ucide pe toti. Mai intai s-a suparat si i-a fugărit, după aia au pacatuit si el a zis ca „nu, nu-mi place ce-am facut, hai sa va omor”.

Europa Liberă: Te referi la potop?

Ion Prida: „Da. Apoi a venit Noe care a zis ca „stai ca eu sunt bun”. Şi Dumnezeu a spus ca bine, pe tine te las, fa-ti o barca, ia din toate animalele si neamul tau, urcă si tu vei trăi. Când de gindesti la proporţiile distrugerilor lui, ploile de foc, e destul de dur, dacă nu chiar sadic.”
XS
SM
MD
LG