Linkuri accesibilitate

România: C.V.Tudor în colimatorul Agenției Naționale de Integritate


Cunoscut pentru discursurile sale antimaghiare, antisemite si xenofobe, Vadim Tudor este si acum folosit de televiziunile Realitatea si Antena 3 pentru a discredita puterea.



Liderul extremei dreapta din Romania, Corneliu Vadim Tudor este suspectat de Agentia Nationala de Integritate ca nu si-a declarat veniturile obtinute in perioada 2006-2008. Agentia Nationala de Integritate este o institutie infiintata la cererea Uniunii Europene pentru verficarea incompatibilitatilor si a averilor demnitarilor romani, dar activitatea ei s-a bazat mai mult pe anchetele facute de presa decit pe investigatii proprii.

Si de data aceasta, concluziile au ca punct de pornire un articol scris in urma cu un an de Revista Kamikaze, in care jurnalistii au aflat ca Vadim Tudor a primit prin intermediu revistei sale Tricolorul un contract de publicitate din partea unui apropiat al conducerii socialistilor. Inspectorii de integritate au descoperit astfel ca liderul extremistilor romani nu si-a declarat drepturi de autor si dividende in valoare de zeci de mii de euro.

PRM-Partidul Romania Mare condus deVadim Tudor a ratat pentru prima data intrarea in Parlament la alegerile generale din 2008, dar a avut o revenire spectaculoasa in 2009, cind pe listele partidului sau a candidat impreuna cu Gigi Becali, patronul echipei Steaua, care in acea perioada fusese arestat pentru acuzatia de sechestrare de persoane.

Cunoscut pentru discursurile sale antimaghiare, antisemite si xenofobe, Vadim Tudor este si acum folosit de televiziunile Realitatea si Antena 3 pentru a discredita puterea din Romania. De altfel in apararea sa, liderul extremistilor români a spus ca in acuzatiile Agentiei Nationale de Integritate ar fi „mîna” lui Traian Basescu, presedintele Romaniei si ca acceptarea tarii in Uniunea Europeana se datoreaza partidului sau. Ani la rind, insa, Vadim Tudor, cunoscut ca om de casa al cuplului Ceausescu, a scris in „România Mare”, revista extremista pe care o conduce, pagini intregi impotriva aderarii tarii la Uniunea Europeana si NATO.

In Romania exista in acest moment trei partide nationalist-populiste: PRM, condus de Vadim Tudor, PNG-CD, condus de Gigi Becali si Partidul Poporului, condus de Dan Diaconescu, patronul OTV. Cele trei formatiuni insumeaza potrivit sondajelor de opinie 14 % din intentiile de vot, iar sociologii atrag atentia ca pe fondul crizei economice si al lipsei de alternative din partea opozitiei, romanii s-ar putea reorienta spre astfel de formatiuni antisistemice.
XS
SM
MD
LG