Linkuri accesibilitate

Ziua Europei este o cenușăreasă în R. Moldova (V. Ciobanu/Adevărul)


Candidații la primărie evaluați (Săptămîna).


Vitalie Ciobanu scrie in Adevarul că Ziua Europei este o cenusareasa in Republica Moldova, un bastard care cerşeşte un loc umil la ospăţul din 9 mai, acolo unde se inghesuie nostalgicii comunismului. Vitalie Ciobanu se intreaba cine le va explica moldovenilor ca victoria din 1945 asupra Germaniei naziste nu ne-a adus libertatea, precum natiunilor vest-europene, ci jugul totalitarismului sovietic!

Moldova Suverană scrie ca numarul mare de pretendenti la functia de primar de Chisinau dispersează electoratul; iata de ce vor fi două scrutine, iar Igor Dodon ar putea sa-l depasească in turul doi pe Dorin Chirtoaca pentru ca dinamica cresterii lui ar fi considerabilă, scrie Bogdan Tirdea, care citeaza un geniu al reclamei politice, alegatorul voteaza omul, ideea, dar nu ideologia.

In Saptamâna, Viorel Mihail scrie ca Valentina Buliga si Victor Bodiu trebuiau sa devina expresia normalitatii in aceste alegeri. In Chisinau, ca si in intreaga Moldovă vor candida extremele, si e posibil sa invinga raul cel mai mare, Chirtoacă, scrie Viorel Mihail. Dar nici cu Dodon n-ar fi mai dulce, asa cum in spatele lui se afla grupări care urmaresc razbunare si furt de bani publici.

Lupu merge la Bucuresti si-l asigura pe presedintele Basescu de cursul proeuropean al Moldovei si de sentimentele de respect fata de Romania, scrie Constantin Tanase in cotidianul Timpul, dar revenit la Chisinau, Marian Lupu asista mut la ura dezlantuita de rusi impotriva românilor. Suntem in drept sa intrebam: ce fel de alianta e aceasta? De integrare europeana sau de readucere a Moldovei in sânul Maicii Rusia?

„Frontul Popular renaşte”, scrie Petru Bogatu in Jurnal de Chisinau. Dar nu din propria cenuşă, precum pasarea phoenix, ci mai curand ca un vampir ingropat de mântuială. Ideea este resuscitata de Vladimir Putin, pretextul fiind mobilizarea tuturor fortelor proguvernamentale in vederea alegerilor pentru Duma de Stat. Bogatu precizează ca situatia clasei politice moldovenesti este un mediu propice pentru o mare ofensiva ruseasca in Moldova. Si ca inca nu-i tarziu sa ne dezmeticim.
XS
SM
MD
LG