Linkuri accesibilitate

18.05 - București: Vizita Regelui Mihai în România


Regina Ana și Regele Mihai
Regina Ana și Regele Mihai

Regele Mihai: „au existat neînţelegeri în trecut şi acestea vor persista şi în viitor „dar că toţi au datoria să lucreze pentru binele ţării.




18 mai 2001

Actualitatea. (Moderator: Cristian Teodorescu; reporter: Dan Răspopa)

Vizita Regelui Mihai în România.

Famila regală a fost aşteptată la Otopeni de consilierii prezidenţiali Ion Talpeş şi Victor Opaschi şi de şefa de protocol a Casei Regale, Simina Mezincescu.

Regele Mihai, Regina Ana, Principesa Margareta şi Prinţul Radu se află în România la invitaţia preşedinţiei şi vor rămâne trei săptămâni. Invitaţia a fost trimisă de preşedintele Ion Iliescu încă din martie, când familia regală urma să participe la deschiderea unei galerii de artă modernă în incinta fostului Palat Regal. Atunci, secretariatul Regelui a informat că acesta avea un program prea încărcat dar ca „va veni acasă cât mai curând”.

Răspunzând la invitaţia lui Iliescu, regele Mihai a scris că „au existat neânţelegeri în trecut şi acestea vor persista şi în viitor „dar că toţi au datoria să lucreze pentru binele ţării.

La sosire, Regele nu a făcut nici o declaraţie dar se va întâlni cu ziariştii la Palatul Elisabeta, unde este găzduit pe timpul şederii în România.

Ion Iliescu va da un dineu în onoarea familiei regale, după care Regele Mihai va fi la Nucşoara. El se va întâlni şi cu reprezentanţii investitorilor străini şi va participa la inaugurarea noii tipografii a ziarului România Liberă.
XS
SM
MD
LG