Linkuri accesibilitate

Benzina-i scumpă, însă moldovenii nu renunţă la maşini (Adevărul)


Nesiguranţa în justiţie şi corupţia ţin la distanţă investitorii americani (Economist)


Ziarul Adevărul scrie că deşi preţul la combustibil creşte, moldovenii nu renunţă la maşini. Experţii sunt de părere că cererea mare de motorină de pe piaţă se datorează înviorării sectoarelor transporturilor şi agriculturii. Adevărul mai scrie că firmele care activează pe piaţa produselor petroliere au importat mai mult combustibil pentru a-şi face stocuri, în condiţiile în care toate prognozele arată că petrolul se va scumpi.

Komsomolskaia Pravda publică mai multe răspunsuri ale ministrului de Interne Alexei Roibu la întrebările cititorilor acestei publicaţii. Referindu-se la procesele de reformă în MAI, dl Roibu promite că, în curând, poliţia rutieră nu va mai fi numită drept cea mai coruptă structură.

Ziariştii de la Economist scriu că nesiguranţa în justiţie şi corupţia ţin la distanţă investitorii americani. Citându-l pe fostul ambasador al Statelor Unite în Republica Moldova, Asif Chaudhry, Economist scrie că „investitorii străini trebuie să fie siguri că mediul de afaceri din Republica Moldova este echitabil şi transparent, iar corupţia nu îi împiedică în dezvoltarea business-ului”. Datele statistice arată că SUA îşi păstrează locul de lider ca investitor străin în Republica Moldova.

Editorialistul Constantin Tănase în Timpul se referă la accesul exclusiv cu plată la unicul WC pentru public din Vama Leuşeni. Dl Tănase se întreabă oare să fie atât de săracă această vamă încât să nu poată întreţine o „instituţie” foarte solicitată în întreaga lume, de care au nevoie, în egală măsură, şi regele, şi sluga?

Tot în ziarul Timpul un fost deportat politic se întreabă într-o scrisoare publicată în ziar dacă a fost o glumă nereuşită, declaraţia premierului Filat de acum aproape un an, când menţiona că „Guvernul a decis (în iunie 2010) să aloce 15 milioane de lei care vor fi transmise în teritorii pentru foştii deportaţi, inclusiv pentru compensarea pagubelor suportate”.

Autorul scrisorii se întreabă unde au ajuns acele milioane, pentru că la Codreanca, Oneşti şi alte sate din raionul Străşeni nu a auzit să fi primit cineva vreun leuţ.
XS
SM
MD
LG