Linkuri accesibilitate

R.Moldova – istoria de succes a URSS sau a UE? (Adevărul)


Iniţiativa „Anul 1812” (Timpul de dimineaţă)


S-au scurs doua decenii de la dezintegrarea imperiului sovietic, iar aproape jumătate din cetatenii Moldovei s-au pomenit in independentă - aceasta jumătate deplinge in sondaje caderea Uniunii Soivietice si istoria de succes in cardul URSS, scrie Alexandru Canţîr in cotidianul Adevărul. Cu mintea de pe urmă, se va regreta, probabil, peste vreo 20 de ani, si modul in care se va fi spulberat istoria de succes in drumul spre Uniunea Europeană, considera Alexandru Canţîr.

Tot din paginile Adevarului puteti afla ca daca s-ar fi gasit bani pentru ideile mari, acum am fi avut doua centrale electrice, un stadion olimpic si o statie de epurare a apelor. Este articolul de primă pagină in Adevarul.

Napoleon spunea ca un cap fara memorie e ca o fortareaţă fara garnizoana, şi este citat de Constantin Tănase in Timpul.A venit o generatie care nu stie ce a fost acum 20 de ani, cand s-a proclamat Independenta Moldovei, si pleaca o generatie care nu stie ce s-a intamplat cu noi cu 199 de ani in urmă, cand Moldova este anexata la Imperiul Rus. Rusii se tem de acest an, scrie Tanase, de 1812, Rusia tremura nervoasa intotdeauna, cand cineva incearca sa-i rascoleasca istoria si amintirile. Iar Rusia cand se enerveaza, nu cade pe ginduri, dar trage cu tunul, incheie Constantin Tanase.
XS
SM
MD
LG