Linkuri accesibilitate

Sorin Ovidiu Vîntu trimis în judecată pentru şantaj


Sorin Ovidiu Vîntu
Sorin Ovidiu Vîntu

Fondatorul Realitatea TV şi Publika TV va fi nevoit sa se confrunte în curând şi cu dosarul falimentului FNI.


Sorin Ovidiu Vintu fondatorul televiziunilor de stiri Realitatea si Publika a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pa linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, in stare de arest preventiv pentru santajarea managerului Realitatii TV, Sebastian Ghita.

Potrivit procurorilor romani in perioada martie-aprilie a acestui an, Sorin Ovidiu Vintu si unul dintre oamenii sai de incredere, Ion Ilie Cezar, zis si „Nelu Legionaru” l-ar fi constrins prin amenintare pe Sebastian Ghita sa le dea 150 de mii de euro si sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii de bunuri materiale. In rechizitoriul acuzarii se aduc argumente care demonstreza ca Sorin Ovidiu Vintu l-a amenintat cu moartea pe managerul Realitatii TV. Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica de pe linga Parchetul General din Romania mai demonstreaza ca Vintu dupa de a aflat ca este anchetat pentru santaj ar fi incercat sa construiasca probe care sa-l dezincrimineze. Intre timp Realitatea TV a intrat in posesia cetateanului israeliano-roman, Elan Schwartzenberg, iar scandalul pare sa fie aplanat.

Procesul controversatului om de afaceri va incepe in prima saptamina din luna iune, dar in acelasi timp Sorin Ovidiu Vintu va fi nevoit sa se confrunte intr-un alt proces pentru fapte petrecute in urma cu 11 ani. In vara anului 2000 Fondul National de Invetitii, conceput de Vintu sub forma unei scheme piramidale, a dat faliment, iar 300 de mii de romani si-au pierdut economiile, desi personaje importante din elita politica a tarii si-au salvat investitiile.

Fondul era administrat de Nicolae Popa, dar condus de Sorin Ovidiu Vintu. Responsabilitatea juridica a fost, insa aruncata doar pe spezele lui Popa, care a reusit sa fuga atunci din Romania. Abia dupa 11 ani autoritatile romane au reusit sa-l gaseasca si sa-l aduca la Bucuresti, iar Sorin Ovidiu Vintu si omul de afaceri moldovean Ovidiu Turcanu sunt anchetati in aceasta speta pentru favorizarea fuguralui Popa, cel care ii administra afacerile lui Vintu. Dosarul privind Fondul National de Investitii are o miza mult mai mare, decit cazul Realitatii TV, desi aceasta televiziune a facut mereu jocuri politico-economice, in avantajul celor care-i promiteau lui Sorin Ovidiu Vintu imunitate.

Politigraf

XS
SM
MD
LG