Linkuri accesibilitate

Cincinalul în patru ani al lui Igor Dodon (Timpul)


Poliţişti ar fi amestecaţi în afaceri ilicite cu ţigări (Adevărul).Gheorghe Budeanu scrie astăzi în Timpul că a aflat ce le-a spus Igor Dodon consilierilor comunişti cu care s-a întâlnit imediat după alegeri. Budeanu afirmă că Dodon le-a prezentat un plan de acţiuni, pe patru ani, care prevede printre altele excluderea suburbiilor din componenţa municipiului, schimbarea directorilor de biblioteci municipale, schimbarea denumirii cîtorva străzi printre care Bucureşti şi Ştefan cel Mare şi Sfînt, a imnului, a denumirii Pieţei Marii Adunări Naţionale în Piaţa Victoriei ş.a.m.d. Un plan de denaţionalizare, scrie Budeanu, ceea ce confirmă potrivit lui că Dodon n-ar fi altceva decît arma lui Voronin.

Într-un alt articol din Timpul se afirmă că fosta guvernare comunistă ar fi înstrăinat contra unui preţ de nimic sanatoriul „Moldova” din Odesa aflat în cel mai prestigios loc al oraşului şi care ar fi costat peste un miliard de dolari, dar ar fi fost vândut de 25 de ori mai ieftin. Aşa cum afirmă publicaţia, sanatoriul a fost vândut unei companii înfiinţate chiar în ajunul licitaţiei, cu implicaţia personală a ministrului economiei de atunci, candidatului comunist actual la funcţia de primar, Igor Dodon, care ar fi pledat în favoarea cumpărătorului.

Moldova Suverană publică o petiţie a unor locatari din Chişinău, nemulţumiţi că pe blocul lor a fost admisă construcţia unei mansarde, dar şi investigaţia de luni din Adevărul despre circumstanţele morţii lui Igor Ţurcanu, pe care o precede însă o introducere din partea publicaţiei.

Din Adevărul aflăm că deşi MAI s-a autosesizat în urma investigaţiei cu pricina care dezvăluie că foşti şi actuali poliţişti ar fi amestecaţi în afaceri ilicite cu ţigări, afaceri din care s-ar putea să se fi tras şi moartea lui Igor Ţurcanu, poliţiştii pomeniţi în articol îşi vor continua activitatea, nefiind suspendaţi din funcţii pe durata anchetei. Mai mult decât atât, unii dintre ei vor investiga în continuare atentatul cu maşină-capcană asupra preşedintelui Federaţiei de Tenis.

Adevărul mai scrie că în pieţele şi magazinele din Moldova au ajuns sute de aparate de măsurat dubioase, care au însă certificate emise de specialiştii de la Standardizare şi Metrologie. Inspectorii spun că ar fi fost minţiţi de importator, care a lipit etichete false pe cântare contrafăcute, pentru a evita testarea acestora. Vitalie Dragancea, directorul Institutului de Standardizare şi Metrologie, este citat cu afirmaţia că pieţele agroalimentare sunt locurile unde cel mai des pot fi găsite cântare ce nu corespund cerinţelor legii.
XS
SM
MD
LG