Linkuri accesibilitate

Un mesaj în favoarea diversității: GayFest 2011 București


GayFest la București

„Cîtă vreme persoanele gay vor fi discriminate, situația este rea pentru noi toți, indiferent de orientarea noastră sexuală” – interviu cu Irina Nita, director executiv al Asociației Accept din Romania.
România a intrat de citiva ani buni in rindul tarilor unde in fiecare vara au loc evenimente culturale si de informare publica care militeaza pentru drepturile persoanelor cu orientari sexuale diferite de cea majoritara.

Anul acesta, mai multe ambasade din România au dat
Ambasada britanică în sprijinul diversității

publicitatii un mesaj comun de sustinere a GayFest Bucuresti 2011. In decembrie 2011 se vor implini 10 ani de cind autoritatile romane au decriminalizat homosexualitatea.


Ambasadorul Statelor Unite la București, Mark H. Gitenstein la marșul diversității

Un bilant al respectarii drepturilor minoritatilor sexuale din Romania in interviul realizat de Lucian Stefanescu cu Irina Nita, director executiv al Asociatiei Accept din Romania.Un bilanț al situației drepturilor minorităților sexuale în România
Un bilanț al situației drepturilor minorităților sexuale în România
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:24 0:00
Link directMesaj de sprijin pentru GayFest Bucuresti 2011

„Cu ocazia GayFest Bucuresti 2011, ne exprimam solidaritatea si sprijinul pentru comunitatea minoritatilor sexuale (LGBT – lesbian, gay, bisexual, transgender) din Romania. Sustinem dreptul acestora de a manifesta in mod pasnic si legal; devenit deja o traditie, Marsul Diversitatii este un prilej pentru persoanele LGBT de a atrage atentia asupra problemelor specifice cu care se confrunta.

Drepturile omului – inclusiv justitia, egalitatea, umanitatea, respectul si libertatea de expresie – si statul de drept alcatuiesc fundatia pe care se sprijina tarile democratice. Legislatia internationala in domeniul drepturilor omului porneste de la premisa ca toti indivizii trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi si libertati, asa cum prevede Declaratia Universala a Drepturilor Omului. Tocmai respectul pentru aceste valori fundamentale obliga guvernele sa-si protejeze cetatenii impotriva violentei si discriminarii si sa se asigure ca toti se bucura de sanse egale.

Unele persoane se confrunta in continuare cu acte de discriminare, direct sau indirect, din cauza orientarii si identitatii lor sexuale. Guvernele noastre incearca sa combata astfel de acte prin promovarea drepturilor omului. Oricine, inclusiv persoanele din comunitatea LGBT, trebuie sa se poata bucura de drepturile si libertatile prevazute pentru cetatenii tuturor natiunilor”.

* Declaratia de mai sus este semnata de Ambasadele Africii de Sud, Austriei, Canadei, Republicii Cehia, Danemarcei, Finlandei, Germaniei, Frantei, Irlandei, Olandei, Marii Britanii, Norvegiei, Slovenia, Spaniei, Suediei si Statelor Unite ale Americii. Ea a fost pusa la dispozitia postului de radio „Europa Libera” de catre Asociatia Accept Romania.

Mai mult

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

XS
SM
MD
LG