Linkuri accesibilitate

Topul taxelor de studii (Adevărul.md)


Republica Moldova va fi al doilea stat românesc sau nu va fi deloc. (Jurnal de Chişinău).


Cotidianul Adevărul a realizat un top al taxelor pentru locurile de studii universitare. Cea mai scumpă facultate s-a dovedit a fi Stomatologia. Așa că tinerii care vor să aibă grijă de dantura pacienţilor, trebuie să scoată din buzunar peste 20 de mii de lei pe an. Studiile durează cinci ani, iar membrii comisiei de admitere de la Universitatea de Medicina și Farmacie „Testemițeanu” spun ca această taxă nu acoperă nici măcar a treia parte din cheltuielile studentului. Care facultăți sunt pe locul doi și trei după mărimea taxei de studii aflați din Adevărul.


Revista presei matinale
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:57 0:00
Link directÎn aceeași publicație puteți afla că bunicii soției ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Moldova au trăit și în zona unde se află acum Republica Moldova.

Constantin Tănase face un bilanț în Timpul. Anul trecut deputaţii comunişti au înregistrat 950 de absenţe nemotivate, dar au primit în medie câte 7000 de lei lunar salariu, ceea ce înseamnă în total 1,5 milioane de lei din bugetul de stat. Constantin Tănase constată că anul acesta, „invocând cele mai obraznice motive”, deputaţii comunişti au părăsit şedinţele de patru ori, dar salariile şi le-au primit.

În Jurnal de Chisinau Petru Bogatu scrie că societatea moldovenească este dezbinată până la refuz. Între comunităţile majorităţii şi cele ale minorităţilor naţionale se cască o prăpastie înspăimântătoare. Acestea fierb în propriul suc şi există în două lumi paralele fără tangenţe între ele. În aceste condiţii, politicile guvernamentale trebuie articulate de aşa manieră încât să arunce punţi între comunităţile divizate. Petru Bogatu e de părere că Republica Moldova va fi al doilea stat românesc sau nu va fi deloc.

Financial Times publică astăzi un articol în care un reporter povesteşte experienţa pe care a avut-o intrând şi călătorind prin regiunea transnistreană. El scrie că Transnistria are nevoie de o schimbare importantă. Şi această schimbare, când va veni, va scoate regiunea din congelator, loc unde a stat timp de 20 de ani.
XS
SM
MD
LG